Lote un pazudušie pūķi | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

Lote un pazudušie pūķi

Oriģinālnosaukums: Lotte Ja Kadunud Lohed
Režija: Janno Peldma, Heiki Ernitss
Žanrs: animācija
Valsts: Igaunija, Latvija
Garums: 78 min
Producenti: Kalevs Tamms – Eesti Joonisfilm, Vilnis Kalnaellis – Rija Films
Pirmizrāde: 2019

Jau trešā filma par bērnu iemīļotās suņu meitenes Lotes piedzīvojumiem. Kārlis Jenots un Viktors Vīķis ir divi zinātnieki, kuri ieradušies Izgudrotāju ciemā. Viņi nolēmuši piedalīties sacensībās, kuru dalībniekiem jāsavāc pēc iespējas vairāk tautasdziesmu. Abu kvēlākais sapnis ir ierakstīt, kā dzied mītiskais ugunsspļāvējs pūķis. Par to padzirdējušas, Lote un viņas mazā māsiņa Rozīte nolemj zinātniekiem palīdzēt.

Dalībnieki

Janno Peldma
Animācijas režisors un vairāku bērnu grāmatu, izrāžu un mūziklu autors, Igaunija

Janno Peldma debitēja kā režisors 1991. gadā. Kopš tā laika uzņēmis 12 filmas, kas ieguvušas vairākas Nacionālās Kultūras balvas un godalgas starptautiskos animācijas festivālos. Viņš guvis atzinību arī kā bērnu grāmatu, lugu un jauniešu mūziklu autors.

Vilnis Kalnaellis
Studijas Rija dibinātājs, Latvija

Vilnis Kalnaellis profesionāli pievērsās animācijai jau 1991. gadā, savukārt 1995. gadā nodibināja animācijas studiju Rija, kas papildus nodarbojas ar dažādu filmu producēšanu un izplatīšanu. Viņš bijis producents vairāk nekā 50 Latvijas animācijas filmām. Saņēmis vairāk nekā 50 nacionālās un starptautiska līmeņa balvas; viņa darbi izrādīti un pieredzējuši pirmizrādes prestižos festivālos visā pasaulē. Iesaistījies dažādos starptautiskās sadarbības projektos, kā Randiņš Belevilā un Kirikū un burve.