BALTIC ANIMATION MEET-UP: Kopražojumu paraugi un finansēšana | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

Kopražojumu paraugi un finansēšana

Informatīvās prezentācijās tiks aplūkoti dažādi animācijas kopražojumu piemēri un veikta trīs gadījumu izpēte: tostarp režisoru Kaspara Janča un Vladimira Leščova režisētā animācijas īsfilma Villa Antropoff, Rija FIlms un Eesti Joonisfilm kopražojums Lote un pazudušie pūķi, kā arī Lietuvas un Igaunijas kopražojums, režisores Anu-Lauras Tutelbergas īsfilma Ziema lietus mežā. Diskusijā tiks apspriesti finanšu, ražošanas un radošās sadarbības aspekti, kā arī izvērsta informācija par finansējuma piesaistes iespējām Baltijā.

Diskusijā piedalīsies arī pārstāvji no Latvijas Nacionālā kino centra – Dita Rietuma, Igaunijas Filmu insitūta – Pēps Pedmasons, Lietuvas Kino centra – Audrjus Kuprevičs

Pasākumu noslēgs jautājumu un atbilžu sesija.

Darba valoda: angļu

Atvērts pasākums

Ziema lietus mežā

Oriģinālnosaukums: Talv vihmametsas Režisors, autors: Anu Laura Tutelberga Skaņas režisore: Olga Buligo Žanrs: Animācija, eksperimentāla filma Valsts: Igaunija, Lietuva, Meksika Garums: 8 min Producenti: Moon Birds Studios OÜ , Nukufilm Studio , Estudio Carabás , Art Shot Pirmizrāde: 2019 Filma, kas uzņemta tropiskajā lietusmežā Meksikā un Peru, stāsta par mūžīgo dzīves un nāves deju. Filmas galvenie varoņi – maģiski porcelāna tēli (dzīvnieki, putni, kukaiņi un puķes) – ir vienlaikus trausli un izturīgi. Dabiskās gaismas, neparasti ātri skrejoša laika atainojums un stop motion animācija rada unikālu poētisku realitāti.
Villa Antropoff

Režisors/autors: Kaspars Jancis, Vladimirs Leščovs Žanrs: Animācija Valsts: Latvija, Igaunija Garums: 13 min Producenti: Kalevs Tamms - Eesti Joonisfilm , Vladimirs Leščovs - Lunohod Pirmizrāde: 2012 Reiz sensenos laikos kāds vīrietis pameta savu nabaga māju, lai meklētu veiksmi un mīlestību. Pārvarējis grūtības ceļā uz sapņu zemi, piekusis un lielā badā, viņš sasniedz savu mērķi – visu, par ko sapņojis. Taču... vai tas patiešām ir tas, ko viņš bija vēlējies?
Lote un pazudušie pūķi

Oriģinālnosaukums: Lotte Ja Kadunud Lohed Režija: Janno Peldma, Heiki Ernitss Žanrs: animācija Valsts: Igaunija, Latvija Garums: 78 min Producenti: Kalevs Tamms – Eesti Joonisfilm, Vilnis Kalnaellis – Rija Films Pirmizrāde: 2019 Jau trešā filma par bērnu iemīļotās suņu meitenes Lotes piedzīvojumiem. Kārlis Jenots un Viktors Vīķis ir divi zinātnieki, kuri ieradušies Izgudrotāju ciemā. Viņi nolēmuši piedalīties sacensībās, kuru dalībniekiem jāsavāc pēc iespējas vairāk tautasdziesmu. Abu kvēlākais sapnis ir ierakstīt, kā dzied mītiskais ugunsspļāvējs pūķis. Par to padzirdējušas, Lote un viņas mazā māsiņa Rozīte nolemj zinātniekiem palīdzēt.