Anjēze par Vardā | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

Anjēze par Vardā

Varda par Agnès
Režisori: Anjēze Vardā, Didjē Ružē
FR 2019115' fr, en

Atskats uz dzīvi mākslā. Gan kameras priekšā, gan aiz tās atrodas vizuālo stāstu stāstniece, viena no franču jaunā viļņa modernistēm Anjēze Vardā, kas allaž vairījusies no ierastām pieejām un gājieniem. Arī pēdējā filmā viņa kopā ar saviem līdzgaitniekiem aicina skatītāju ceļojumā uz neparastu visumu.

Režisore, kas šogad deviņdesmit gadu vecumā devās mūžībā,  savā vēstījumā atklāj: “1994. gadā es izdevu grāmatu ar nosaukumu Vardā par Anjēzi. Pēc divdesmit pieciem gadiem šis nosaukums dots manai filmai, kas veidota no kustīgiem attēliem un vārdiem, turklāt ar tādu pašu nolūku: sniegt atslēgas uz manu darbu. Es dodu savas atslēgas, savas domas, neko pretenciozu, tikai atslēgas. Es savā dzīvē esmu uzņēmusi daudz un dažādas filmas. Man jums jāizstāsta, kāpēc tik daudz gadu ar to nodarbojos. Trīs vārdi, kas man svarīgi: iedvesma, radīšana, dalīšanās...”

Kuratora skatījums: Ekskluzīva iespēja franču leģendas kino mūža pieredzi dzirdēt viņas pašas stāstījumā, ko ilustrē fragmenti no ikoniskām filmām.