BALTIC ANIMATION MEET-UP: Pieaugušo animācijas īsfilmu izplatīšana (apaļā galda diskusija) | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

Pieaugušo animācijas īsfilmu izplatīšana, apaļā galda diskusija

Animācijas īsfilmas pieaugušo auditorijai starptautiskos kinofestivālos ir līdz šim populārākais Baltijas valstu kino eksporta produkts. Kā nodrošināt šo darbu izplatīšanu arī vietējā mērogā – kinoteātros un televīzijas kanālos? Diskusijas gaitā savā pieredzē dalīsies filmu izplatītāji un televīziju pārstāvji.

Darba valoda: angļu

Atvērts pasākums

Dalībnieki

Pēters Murdmā (moderators)
Igaunijas Īsfilmu centra Short Est vadītājs, Igaunija

Plaša profila kino veidotājs, īsfilmu izplatītājs un programmu kurators. Dokumentālo filmu operators un režisors. Bijis producents īsformāta spēlfilmām. Nodibinājis Igaunijas Īsfilmu centru Short Est. Pašlaik Tallinas kinofestivāla Melnās naktis paspārnē attīsta īsfilmu izplatīšanas pasākumu Baltic Preview. Baltijas projektu prezentāciju foruma (Baltic Pitching Forum) līdzorganizētājs Viļņā. Klaipēdā rīkotā Eiropas filmu festivāla Go Debut radošais direktors.

Mari Kivi
Animatore, ilustratore, Igaunijas Māklas akadēmijas, Animācijas nodaļas filmu izplatītāja, Igaunija

Pašlaik Mari ir projektu vadītāja un izplatītāja Igaunijas Mākslas akadēmijas Animācijas departamentā. Strādājusi par viesu koordinatori starptautiskajā animācijas filmu festivālā Animated Dreams un starptautiskā īsfilmu un animācijas filmu festivāla PÖFF Shorts ietvaros rīkotajā pasākumā Baltic Preview.

Zane Valeniece
Filmu nodaļas iepirkumu daļas vadītāja Latvijas Televīzijā, Latvija

Zane atbild par bērniem domāto saturu un seriāliem Latvijas Televīzijā, kur viņa atlasa programmas, kas attīsta iztēli, ietver izglītojošus elementus, demonstrē pozitīvus uzvedības modeļus un tomēr vienlaikus ir piedzīvojumiem bagāti un izklaidējoši.

Gītis Oganausks
Ģenerāldirektora vietnieks Lietuvas Nacionālajā Radio un Televīzijā, Lietuva

Gītim uzkrāta 25 gadu pieredze radio, interneta tiešsaistē un televīzijā. Bijušais galvenā redaktora vietnieks Lietuvas lielākajā ziņu portālā DELFI un Video departamenta vadītājs DELFI TV. No 2018. gada aprīļa ir ģenerāldirektora vietnieks Lietuvas Nacionālajā radio un televīzijā.

Rimante Dauģēlaite
Lietuvas īsfilmu aģentūras Lithuanian Shorts izpilddirektore, Lietuva

Rimante ir īsfilmu aģentūras Lithuanian Shorts izpilddirektore no 2019. gada un Viļņas Starptautiskā Īsfilmu festivāla vadītāja no 2009. gada. Strādājusi audiovizuālajā sektorā gandrīz desmit gadus. Viņa koordinējusi daudzus kultūras un kino popularizēšanas projektus. Bijusi producente vairākām Lietuvas īsfilmām.