SHORT RIGA: Baltic Music Video | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
2018

SHORT RIGA: Baltic Music Video

Baltijas mūzikas video konkursa programma jeb – kā mēs to dēvējam – #BMV tiecas apliecināt, ka mūzikas video ir patstāvīgs un jaudīgs īsais formāts. Ar pārliecību, ka tas var tikt uzlūkots kā mākslas darbs, ne vien “TV reklāma” mūzikai, kuratori meklē video, kas izaicina auditoriju un paplašina formāta, satura un mākslas robežas, kā arī sasnieguši līdzsvarotību starp darba audio un video aspektiem.

Šogad #BMV svin savu ceturto jubileju. Daudzveidīgajā programmā iekļauti 16 pēdējā gada laikā tapuši videoklipi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Skatītājus gaidīs gan ekstravaganti un izdomas bagāti, gan nostalģiski un futūristiski darbi. Īpašā tēma – sapņošana par citām pasaulēm. Jo #BMV tic, ka mūzikas videoklips ir pašpietiekams mākslas darbs, kas reflektē par notiekošo apkārtējā pasaulē.

Tikšanās laiks un vieta: 26. oktobrī plkst. 20.30 ‘’Tu jau zini Kur.’’ Programmu bagātinās mūzikas video klipu veidotāju, mūziķu un žūrijas locekļu klātbūtne. Aicināti visi, kurus ieintriģējis šis īsais audiovizuālais formāts!

Klipi

All About Love
Pijus Vēberis
HOME (WHEN I’M WITH YOU)
Justs Ramanausks
GARDEN OF ILLUSIONS
Zane Zelmene
SPACE HAMMER
Zane Zelmene
NITE CITY
Kristjans Tenso
TERRY SHURE
Milda Baginskaite
KŪKU MARIJA
Katrīna Neiburga
LAST SUMMER’S DAY
Martins Vaļus
KOKKULANGEVUS
Sanders Gērings
OMG
Holgers Rannuss
IQ DAKTERAS
Andrjus Paškevičus (Fake it)
TU ATVĒRI MANI AR NAZĪTI
Krista Burāne, animāciju mākslinieks Toms Burāns
NETILDAI
Žigimants Jakimovs
LEAP
Jāns Kalmuss
MOLLY
Tomijs Kešs un Anna-Līsa Himma
PUSSY MONEY WEED
Tomijs Kešs

Žūrija

Džesika Manštetena
Programmu kuratore, Vācija

Oberhauzenas Starptautiskā īsfilmu festivāla Vācijas mūzikas videoklipu konkursa skates un Starptautiskās mūzikas video skates kuratore. Atlases komisijas locekle Panorama un Focus programmām Starptautiskajā sieviešu filmu festivālā (Dortmunde / Ķelne). Mūzikas video un īsfilmu programmu kuratore vairākiem citiem festivāliem – Impakt Festival (Utrehta, Nīderlande), Traumzeit (Dīsburga, Vācija) u.c.

Juris Simanovičs
Mūziķis, Latvija

Jau teju piecpadsmit gadus pārstāv latviešu “pagrīdes” mūzikas vidi kā solo izpildītājs (vokāls, bungas, ģitāra), dziesmu tekstu autors, vairāku grupu un projektu līderis un dalībnieks. Oriģinālmūzikas komponists teātra izrādēm – Asins kāzas (Zirgu Pasts, Rīga, Latvija, 2015) un Tal y como vinimos (kompānija Agulla de Marear, Vigo, Spānija, 2015). Viens no koncertvietas Aleponija dibinātājiem.

Inese Vēriņa-Lubiņa
Audiovizuālo mediju māksliniece, Latvija

Audiovizuālo mediju māksliniece, vīdžeja INA VARE un Reklāmas dizaina programmas pasniedzēja profesionālās izglītības kompetences centrā Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola. Strādā video, glezniecības, instalāciju, tēlniecības, fotogrāfijas un jauno mediju mākslas žanros. Kopš 2005. gada piedalās izstādēs, dažādos projektos, kā arī mākslas un kino festivālos. 2016. gadā nominēta Latvijas Mākslas akadēmijas balvai par izciliem sasniegumiem.

Kajs Trevors
Mūzikas žurnāla Gigwise redaktors, Apvienotā Karaliste

Gigwise ir mūzikas aktualitātēm veltīts interneta žurnāls, kura satura radīšanai piesaistīti vairāk nekā 80 publicisti un 20 fotogrāfi no visas pasaules. Tas cieši sadarbojas ar izpildītājiem, ierakstu kompānijām un sabiedrisko attiecību veidotājiem. Žurnāls publicē ziņas, albumu, koncertu, festivālu un kino apskatus, intervijas, mūzikas video un ekskluzīvus stāstus par nozīmīgāko mūzikas jomā, kas nodrošinājis lojālu un arvien pieaugošu auditoriju.

Kristine Kebinau
Ierakstu kompānijas menedžere, Igaunija

Cieši saistīta ar Igaunijas mūzikas dzīvi. Dānijas neatkarīgās ierakstu kompānijas No Angel Records menedžere. Piedalās Igaunijas lielākā mūzikas un mākslas festivāla Intsikurmu rīkošanā. Daudzus gadus sniegusi savu ieguldījumu Igaunijas jauniešu mūzikas attīstībā kā dažādu mūzikas pasākumu organizētāja. Bijusi producente Noortebänd – šis Igaunijas nozīmīgākais grupu konkurss ir sākumpunkts un ceļvedis topošajiem skatuves māksliniekiem, kas izpilda oriģinālmūziku.