FESTIVAL SELECTION filmā – Tilda Svintone un viņas meita Onora Svintone Bērna (biļetes tirdzniecībā!) | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

FESTIVAL SELECTION filmā – Tilda Svintone un viņas meita Onora Svintone Bērna (biļetes tirdzniecībā!)

Rīgas Starptautiskā kino festivāla skatē FESTIVAL SELECTION Latvijas vienīgajā seansā 19. oktobrī tiks izrādīta britu autorkino izcilības Džoenas Hogas filma “Suvenīrs” – personīgs un ļoti izjusts stāsts, kas risinās pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu Londonā. Lomās pasaulslavenā androgīnā dīva Tilda Svintone un viņas meita Onora Svintone Bērna, kurai šī ir debija nozīmīgā kino lomā. Filma saņēmusi prestižo Sandensas kinofestivāla žūrijas balvu kā labākā ārzemju spēlfilma.

Daļēji autobiogrāfiskā filma, kurā Svintones Bērnas atveidotā Jūlija uzsāk studijas kino režijā, uzsver sievietes skatījumu kinematogrāfā un ataino attiecību sarežģīto dabu. Citējot Toma Bērka atveidoto Entoniju, filma ļauj dzīvi “redzēt tādu, kāda pieredzēta”. Šī ir ceturtā vairākkārt apbalvotās režisores un scenāristes Džoenas Hogas filma, un tās izpildproducents ir Mārtins Skorsēze.

Atgādinām, ka pārdošanā ir arī biļetes uz 72. Kannu kinofestivāla uzvarētājfilmas “Parazīts” vienīgo seansu, Ginta Zilbaloža sensacionālo “Projām”, kas nupat ieguvusi prestižo Ansī balvu, kā arī Latvijā uzņemto “Suņi nevalkā bikses”, kas atklāj sarežģītas varoņa attiecības ar sadomazohismu.

Šajā ierakstā

Ziņas