RIGA IFF bērnu filmu skatē – Eiropas gada labākā filma | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

RIGA IFF bērnu filmu skatē – Eiropas gada labākā filma

RIGA IFF pirmajā nedēļas nogalē – 19. un 20. oktobrī – tiks izrādīta bērnu filmu programma KIDS WEEKEND, kurā būs skatāmas gan jaunākās animācijas īsfilmas, gan pilnmetrāžas spēlfilmas no Eiropas, kas ārpus festivāla uz pašmāju lielajiem ekrāniem lielākoties nenonāk.

KIDS WEEKEND filmas ir atlasītas, sadarbojoties ar bērnu filmu festivāliem visā pasaulē. Ar cieņu un iejūtību pret kinodarbu galveno auditoriju – bērniem – RIGA IFF nodod saviem skatītājiem šo pasaules elpu, paplašinot viņu redzesloka apvāršņus un mudinot uz sarunu. Šāgada darbi skatītājiem vecumā no 3 līdz 13 gadiem vēsta: lai padarītu pasauli labāku, nav jāgaida uz mītiskiem supervaroņiem – katrs spējam darīt vairāk laba, nekā pašiem šķiet,” uzsver KIDS WEEKEND kuratore Kristīne Simsone.

Neaizmirstamiem kino piedzīvojumiem bagātajā nedēļas nogalē iekļauta Kenijas un Vācijas kopražojumā tapusī “Supa Modo”, ko Eiropas Bērnu filmu asociācija atzinusi par labāko 2018. gada bērnu pilnmetrāžas filmu. Tās galvenā varone, deviņus gadus vecā Džo, cīnās ar smagu slimību un sapņo kļūt par tādu supervaroni, kādus redz aizraujošajās piedzīvojumu filmās. Savukārt gaišā vācu piedzīvojumu komēdija “Roka maina pasauli” apcer, kāda būtu rakstnieces Astridas Lindgrēnes slavenā stāsta varone Pepija Garzeķe, ja viņa dzīvotu mūsdienās. No Ziemeļu valstu kino RIGA IFF programmā ietverta islandiešu futbola drāma “Piekūni”, kurā iespējams vērot gan gleznaino Islandes dabu, gan spraigu sāncensības stāstu, un pārliecināties, ka sporta godprātības etiķete ir lieliski pārnesama arī uz ikdienas situācijām. Bet dāņu spriedzes drāma “Hakeris” ir teicams spriedzes žanra un tehnoloģiju stāsts.

Paši jaunākie skatītāji un viņu vecāki aicināti uz īpašiem animācijas īsfilmu seansiem. Šī stundu garā izlase, kurā apkopoti darbi no atzītākajām studijām Eiropas studijām, ir viens no skatītāju iecienītākajiem un plašāk apmeklētajiem festivāla notikumiem.

KIDS WEEKEND programma norisināsies kinoteātrī “Splendid Palace” no plkst. 11.00 līdz 16.00, savukārt seansu starplaikos skatītāji ir aicināti pavadīt laiku interjera dizaina veikala MOKKA iekārtotajā rotaļu štābiņā, kur būs iespējams piedalīties izdevniecības “Liels un mazs” grāmatu lasījumos.

 

Šajā ierakstā

Supa Modo
Likārions Veineina
KIDS WEEKEND
Piekūni
Bragi Tors Hinrikssons
KIDS WEEKEND: FEATURE FILMS
Hakeris
Pouls Bergs
KIDS WEEKEND
Hakeris
Pouls Bergs
Kids Weekend

Ziņas