RIGA IFF īsfilmu programmas atklāšanā – sešas spilgtas pirmizrādes | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

RIGA IFF īsfilmu programmas atklāšanā – sešas spilgtas pirmizrādes

Īsfilmu programmu SHORT RIGA 22. oktobrī svinīgā gaisotnē atklās ar sešām Latvijā radītu īsfilmu nacionālajām pirmizrādēm – atzinību ieguvušu autoru Lizetes Upītes, Žanetes Skarules un Nila Skapāna, kā arī trīs studentu darbiem. Īpašajā seansā skatītāji varēs sastapt un iztaujāt arī filmu veidotājus.

“Šajā vakarā pirmo reizi uz lielā ekrāna nokļūs seši dažādu žanru, temperamentu un vēstījumu darbi, tomēr tos visus vieno personības caurstrāvojums,” uzsver SHORT RIGA kuratore Anna Zača.

Lizetes Upīte SHORT RIGA: Opening piedalīsies ar Latvijas un Francijas kopražojuma īsfilmu “Rīgas ceriņi”, savukārt Žanete Skarule ar Motionpoems projekta ietvaros tapušo dzejas filmu  “Fabula”, kurā galveno lomu atveido šarmantā aktrise Emma Bobrova Lurī. Vēl nebijušas radošās sadarbības rezultāts būs redzams Vides filmu studijas producētajā leļļu animācijas īsfilmā “Visi mani draugi miruši”, kuras idejas autore ir debitante Anna Zača, bet otrs režisors un filmas animators ir Latvijas animācijas smagsvars Nils Skapāns.

Šajā seansā tiks pirmizrādīti arī trīs studentu darbi – Tīnas Zariņas īsfilma “Austrumeiropas zirnekļsieviete”, Lindas Stūres animācijas īsfilma “Nakts maiņa” un noslēgumā viņas kursa biedrenes Kerijas Arnes asprātīgais animācijas īsdarbs “Dramatiskas beigas”.

Šis gads SHORT RIGA sadaļai ir īpašs, jo ar tās konkursu RIGA IFF ieguvis ekskluzīvo Eiropas Kinoakadēmijas balvai kvalificējošu statusu – līdzās tādiem nozīmīgiem kino festivāliem kā Berlināle, Venēcijas kinofestivāls un Karlovi Varu starptautiskais kinofestivāls.

Šajā ierakstā

Fabula
Žanete Skarule
SHORT RIGA: OPENING

Ziņas