RIGA IFF izrādīs Kannu kinofestivāla uzvarētājfilmu “Parazīts” (Biļetes tirdzniecībā!) | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

RIGA IFF izrādīs Kannu kinofestivāla uzvarētājfilmu “Parazīts” (Biļetes tirdzniecībā!)

Rīgas Starptautiskajā kino festivāla apmeklētājiem būs iespēja redzēt 72. Kannu kinofestivāla Zelta palmas zaru ieguvušo korejiešu režisora Bona Džūnho melno komēdiju “Parazīts”. Filma būs skatāma vienā ekskluzīvā seansā 19. oktobrī plkst. 21:30,  Splendid Palace Lielajā zālē. Biļetes pieejamas jau tagad.

“Esmu sajūsmā par iespēju RIGA IFF ietvaros izrādīt šo aizkustinošo, aizraujošo un drosmīgo sociālo satīru. “Parazīts” elegantā un vieglā veidā apvieno gan drāmas, gan trillera, gan melnās komēdijas un farsa elementus. Tā aizkustina, šausmina, uzjautrina, kaunina, bet nemoralizē. Esmu droša, ka šī filma būs iemesls daudzām aizraujošām un izaicinošām sarunām pēc festivāla seansa,” atzīst RIGA IFF direktore Liene Treimane.

“Parazīts” stāsta par divu korejiešu ģimeņu – bagātās un nabagās – attiecībām. Lepnā slavena arhitekta projektētā namā plaukst modernās pilsētvides elites pārstāvju dzīve, savukārt kādā nolaistā puspagraba miteklī savu strupceļa situāciju apņēmīgi cenšas pārvarēt trūkuma un neveiksmju vajāta ģimene. Kad liktenis piedāvā iespēju šādu ļaužu ceļiem krustoties, guvumu un postījumu apmērs nav paredzams. Režisors ar šo filmu parāda, ka mūsdienu sabiedrībā kastu sistēma jeb šķiru hierarhija tiek liekulīgi apslēpta un uzlūkota kā pagātnes relikts, tomēr patiesībā pastāv stingras robežas – krasi atšķirīgu aprindu simbiotiska līdzāspastāvēšana ir neiespējama.

“Parazīts” papildina kino atradumu FESTIVAL SELECTION programmu, kurā būs redzamas arī tādas starptautiskajos kino festivālos atzinīgi novērtētas filmas kā britu sociālo drāmu vecmeistara Kena Louča “Piedodiet, jūs nesastapām” (Sorry, We Missed You, 2019), franču režisora un scenārista Olivjē Asajasa pašironiskā  “Dubultā dzīve” (Doubles vies, 2018), kā arī Berlīnes kinofestivālā Zelta lāci ieguvusī Izraēlas režisora Nadava Lapida daļēji autobiogrāfiskā traģikomēdija “Sinonīmi” (Synonymes, 2019).

Lai gan RIGA IFF programma aizvien top, jau šobrīd zināms, ka vairāk nekā 100 seansos tiks izrādītas spēlfilmas, dokumentālās filmas un īsfilmas no visas pasaules.

Turklāt  šobrīd par īpašu izdevīgu cenu var iegādāties EARLY BIRD biļešu komplektus, kas dod iespēju savlaicīgi parūpēties par kinoteātra apmeklējumu rudenī. Šis piedāvājums attiecas uz visiem festivāla seansiem, un tirdzniecībā pieejami tikai simts 10-biļešu komplekti! 10-biļešu komplektu cena ir 40 €. Ar šo komplektu būs iespēja izvēlēties 10 biļetes uz jebkuriem seansiem kinofestivāla repertuārā, tajā skaitā vairākas biļetes uz vienu seansu! Sīkāka informācija par biļetēm – tickets.rigaiff.lv.

Šajā ierakstā

Ziņas