RIGA IFF programmā Latvijā uzņemta filma par varoņa attiecībām ar sadomazohismu (biļetes tirdzniecībā!) | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

RIGA IFF programmā Latvijā uzņemta filma par varoņa attiecībām ar sadomazohismu (biļetes tirdzniecībā!)

Rīgas Starptautiskā kino festivāla apakšprogrammu NORDIC HIGHLIGHTS 18. oktobrī atklās somu režisora J. P. Valkeapē filma “Suņi nevalkā bikses” – drosmīgs stāsts par vīru, kas ar sievas nāvi cenšas samierināties, iepazīstot savas sāpju un izturības robežas sadomazohisma sesijās. Filma, kas tika izrādīta šā gada Kannu kinofestivālā, uzņemta Latvijā un tās masu skatos filmējušies arī Rīgas BDSM komūnas dalībnieki.

“Savā emocionālajā temperatūrā mums tik tuvais somu kino nebeidz pārsteigt. Kaurismeki un Bergmana kino iedvesmots, J. P. Valkeapē, viens no Somijas interesantākajiem autorkino režisoriem, radījis drosmīgu, ekstravagantu un ļoti personīgu stāstu par zaudējuma pieņemšanu. Tas ir mūsdienu sabiedrības dienas gaismai un svešām acīm apslēptās dzīves portretējums, kur sāpes un bauda nav nošķirami,” filmu raksturo RIGA IFF programmas direktore Sonora Broka.

Filma ir Somijas un Latvijas kopražojums, tapusi partnerībā ar filmu studiju “Tasse Film”, pateicoties Nacionālā Kino centra un Rīgas filmu fonda līdzfinansējumam.

Šajā ierakstā

Ziņas