Suvenīrs | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

Suvenīrs

The Souvenir
Režisors: Džoena Hoga
GB 2019115' en

Pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu Londona. “Mēs nezinām, kas ir viņu prāta un sirds iekšējās intrigas… bet tieši to gribam uzzināt, kad skatāmies filmu. Nevēlamies redzēt dzīvi, kāda tā ir. Vēlamies to redzēt tādu, kāda pieredzēta,” apcerīgi prāto manierīgs un noslēpumains svešinieks, kas savaldzinājis jauno kino režijas studenti Jūliju. Kā nevienlīdzīgo savienību līdzsvarojošs spēks viņu apbur Ž. O. Fragonāra žanriskajā ainiņā Suvenīrs gleznotā vārdamāsa, Ž. Ž. Ruso romāna varone. Jo jūtas stiprinās avotos, kas sludina to pārākumu pār racionāliem apsvērumiem, savukārt izsmalcināti sapņainā rokoko māksla ir klasisks aizklājs apjukumam nedrošajā, ciešanu pilnajā pasaulē.

Veidojot šo tumšo attiecību drāmu, britu autorkino režisore atskatījusies uz pašas pieredzēto radošā ceļa sākumā. Galvenajās sieviešu lomās – Onora Svintone Bērna un viņas māte, izcilā aktrise Tilda Svintone.

Kuratora skatījums: Džoenas Hogas filma ir tik daudzslāņaiņa, cik skatītājs spēj atklāt – te ir gan atsauces uz viņas pašas jaunību pagājušā gadsimta 80. gadu Londonā, gan ieslēpti mākslas vēstures un filosofijas vēstījumi.