RIGA IFF šī gada festivālu noslēgs ar īpašu seansu Madonā | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2021

RIGA IFF šī gada festivālu noslēgs ar īpašu seansu Madonā

Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šogad oficiāli norisinājās no 14. līdz 24. oktobrim, aicina skatītājus uz festivāla pēdējo šī gada norisi, pārcelto filmas “Psihoze Stokholmā” seansu 10. decembrī Madonā, k/t “Vidzeme”. Biļetes uz seansu – kinoteātra kasēs un festivāla mājaslapā.

Pirms 20 gadiem filmas režisore Marija Beka ar savu māti devusies brīvdienās uz Stokholmu un pieredzējusi, kā viņas pašas tuvākais cilvēks ar bipolārajiem traucējumiem kļuvis svešāds. Filmas veidotājas atmiņas un viņas mātes medicīniskā vēsture kalpo par pamatu stāstam par paātrinātu pieaugšanu.

Filmā attēlots kādas pusaudzes 14. jubilejas priekšvakars – viņa ar māti dodas svinīgā braucienā uz Stokholmu. Nesmieklīgiem jokiem par blondīnēm seko nervu lēkmes epizodes un personības dubultošanās: mamma vairs nav tā pati, kas pirms iekāpšanas vilcienā. Pamazām kļūst skaidrs, ka atbildības sadalījums strauji mainās mātes psihiskās veselības pasliktināšanās dēļ. Tālāk attēlotās četras diennaktis iezīmē šī īpašā stāvokļa – kurā pat vistuvākais cilvēks var kļūt svešs – radītos izaicinājumus. 

Pirms filmas – atspirdzinoši dzērieni, iespēja sastapt festivāla veidotāju komandu, kā arī kino publicista un festivāla pārstāvja Žulijena Nuhuma Kulibali ievads.

Notikumu iespējams apmeklēt tikai ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu. Seanss top ar Madonas pašvaldības, Zviedrijas vēstniecības Latvijā un Zviedrijas Institūta atbalstu.

Ziņas