Atskats uz Lailas Pakalniņas filmas “Spogulī” kino pirmizrādi 18. novembrī | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Tickets & Passes
Latviski / In English
Loading...
Loading...
News 2021

Atskats uz Lailas Pakalniņas filmas “Spogulī” kino pirmizrādi 18. novembrī

18. novembra pēcpusdienā “Kino Citadele” aizvadīta filmas “Spogulī” kinoteātru pirmizrāde. Svinīgajā kino seansā filmas veidotāji un aktieri satikās ar draugiem, kolēģiem un skatītājiem. Daudziem šis bijis pirmais kino apmeklējums pēc mājsēdes pārtraukuma. Apmeklētāji atzina, ka bijis prieks gan satikties kinoteātrī, gan arī šo filmu redzēt uz lielā ekrāna valsts svētkos.

Piedāvājam atskatīties uz kinoteātru pirmizrādes seansu Facebook galerijā!

Savos iespaidos pēc filmas dalījušies skatītāji.

Aktrise Elita Kļaviņa:

“Man ļoti patika šī filma! Es pieķēru, ka man visu laiku ir smaids uz lūpām un pamošanās sajūta. Tāpēc, ka visu laiku ir pārsteigums un oriģinalitāte, un negaidītība. Un aktieru sastāvs rada interesi. Ļoti spēcīga, vitāla un negaidīta filma.”

Žaņa Lipkes memoriāla direktore Lolita Tomsone:

“Man ļoti patika, ka Latvijas dzimšanas dienā, pirmkārt, es nāku uz latviešu filmu, kas ir pasaka. Vēl, ja filmā staigā jūrnieki un meklē jūru, un kādam ir līdzi zivis – tas jau ir brīnišķīgi. Un tās meža ainas un tas, ka rūķiem ir tāds dzīvesprieks par dzīvi un savu kustību tajā. Es ļāvos piedzīvojumam, un man liekas, ka tieši šodien man tāda pasaka bija vajadzīga. Paldies Lailai Pakalniņai par to!”

Biedrības “Ascendum” valdes priekšsēdētāja Antonija Skopa:

“Es nezināju, ka man šī filma šodien ir jāredz mana dzīvesprieka dēļ. Es nezināju, ka tā mani tik ļoti iepriecinās. Un tad es to noskatījos un sapratu, ka tieši šo filmu man vajadzēja šodien redzēt!”

Citi pirmizrādes viesi:

“Filma ir ļoti savdabīga, un tai ir negaidīti pavērsieni. Ļoti interesants filmēšanas stils. Noteikti ieteiktu to noskatīties.”

“Man patika mūzika. Vislabāk patika miltu aina. Un, protams, tas, kā tā ir uzfilmēta, ir kaut kas pilnīgi jauns un nebijis. Domāju, ka daudzām ainām ir apakšā arī zemteksts, ko var savilkt ar to visu, kas tagad notiek.”

No šodienas filma, kas balstīta brāļu Grimmu pasakas par Sniegbaltīti motīvos, uzsāk savu ceļu pie skatītājiem kinoteātros Latvijā. “Spogulī” būs skatāma Kino Citadele, Kino Bize, Splendid Palace, Apollo kino, Cinamon Alfa, Kino Cēsis, Auseklis, Kino Rio un Kino Lora.

Informācijai par filmu var sekot līdzi Facebook, Instagram, TikTok

Uz tikšanos kinoteātros!

In this post

News