Attiecību četrstūris franču kino “dzīvās leģendas” Žaka Odijāra filmā – īpašā RIGA IFF “Parīze, 13. rajons” seansā šo piektdien – RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Tickets & Passes
Latviski / In English
Loading...
Loading...
News 2021

Attiecību četrstūris franču kino “dzīvās leģendas” Žaka Odijāra filmā – īpašā RIGA IFF “Parīze, 13. rajons” seansā šo piektdien

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF), kas šogad norisinājās no 14. līdz 24. oktobrim, izziņo filmas “Parīze, 13. rajons” pārcelto seansu! Mūsdienu attiecību un erotikas dinamikas pētījums Žaka Odijāra filmā būs skatāms vienā seansā – piektdien, 26. novembrī, plkst. 19.00, k/t “Splendid Palace” Lielajā zālē.

Filmu, kas iekļauta Kannu kinofestivāla galvenajā konkursā, salīdzina ar franču jaunā viļņa pērli “Žils un Džims”, ja šis darbs būtu uzņemts mūsdienās, dažādu kultūru piesātinātajā Parīzes 13. rajonā. Par “dzīvo klasiķi” jau kļuvušais Žaks Odijārs četru jaunu cilvēku mīlestības un iekāres puzurus veido no melnbaltām, taču emocionāli krāšņām epizodēm, kartējot intimitāti, kas var rasties pat starp svešiniekiem.

Filmas pamatā ir amerikāņa Adriana Tomina trīs stāsti no grafisko noveļu sērijas “Nogalināt un nomirt” – tos ekrānam palīdzējusi adaptēt režisore un scenāriste Selīna Siama (“Lēdijas portrets ugunī” (2019)).

Atgādinām, ka biļešu skaits ir ierobežots, un šī pagaidām ir vienīgā iespēja to redzēt Latvijas kinoteātru repertuārā! Biļetes uz epidemioloģisko drošības noteikumu dēļ nenotikušo seansu 22. oktobrī būs derīgas šī, pārceltā, seansa apmeklēšanai.

“Parīze, 13. rajons” tiks demonstrēta ar subtitriem latviešu valodā un sinhrono audio tulkojumu angļu valodā. Seansa laikā tiks ievēroti visi valstī noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi.

Biļetes uz seansu – RIGA IFF un k/t “Splendid Palace” mājaslapās.

 

Vairāk informācijas:
RIGA IFF Komunikācijas departaments
press@rigaiff.lv

 

News