RIGA IFF 2018 first week | Video diary Nr. 3 | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Tickets & Passes
Latviski / In English
Loading...
Loading...
News 2018

RIGA IFF 2018 first week | Video diary Nr. 3

RIGA IFF pirmā nedēļa tūdaļ noslēgusies, bet festivāls vēl turpinās!

Šonedēļ Baltijas pirmizrādi RIGA IFF piedzīvoja režisora Vitālija Manska dokumentālā filma “Putina liecinieki”. Filma ir detalizēts Krievijas prezidenta un to cilvēku portretējums, kuri nodrošināja viņa varu, – izmantoti gan Mansku ģimenes privātā arhīva video, gan kino materiāli, kas uzņemti 20. un 21. gadsimta mijā, kad veidojās pašreizējā Krievijas varas elite.

Ar mākslinieces un animācijas režisores Lizetes Upītes debijas filmu “Nakts Pastaigas” tika atklāta arī festivāla programma SHORT RIGA. Šis bija lielisks piemērs tam, ka arī 6 minūšu filma spēj pulcēt pilnu kinozāli.

Arī festivāla žūrija ieradusies pilnā sastāvā un sākusi darbu pie festivāla starptautiskās pilnmetrāžas filmu konkursa programmas FEATURE FILM COMPETITION izvērtēšanas. Šajā programmā tiks izrādītas un izvērtētas 10 filmas no Baltijas jūras reģiona, tostarp arī Krievijas nacionālā kino festivāla Sočos “Kinotavr” galvenās balvas ieguvēja, aizkustinošā drāma “Pasaules sirds”, pašmāju režisora Jāņa Ābeles pilnmetrāžas filma “7 miljardi gadu pirms pasaules gala”, kas ceturtdien festivālā piedzīvoja arī savu pirmizrādi, kā arī Dānijā populāro jauniešu pieaugšanas filmu “Team Hurricane”. Programmas pēdējā filma “Skābes mežs” skatāma vēl sestdien.

Lai arī festivāls norit jau vairāk kā nedēļu, gandrīz tikpat daudz notikumu vēl priekšā. Nupat savus pirmos seansus piedzīvo POPCORN VENUS, BERLINALE 2018 RIGA un BEAST programmas. Svētdien, 28. oktobrī tiks atklāta INGMAR BERGMAN 100 filmu programma, kas veltīta pasaulslavēnā režisora simtgadei.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisinās no 18. līdz 31. oktobrim kinoteātros Splendid Palace, KSuns, Kino Bize un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Festivālā tiek izrādīti vairāk nekā 100 filmu seansi 12 programmās, ko papildina lekcijas, diskusijas un citi pasākumi.

News