Visā Latvijas teritorijā vēl trīs dienas iespējams noskatīties RIGA IFF laureātfilmu | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Tickets & Passes
Latviski / In English
Loading...
Loading...
News 2022

Visā Latvijas teritorijā vēl trīs dienas iespējams noskatīties RIGA IFF laureātfilmu

Ar apbalvošanas ceremoniju un īpaša uzvarētājfilmas seansa izziņošanu ir noslēdzies devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF). Šogad festivāla galvenajā, Pilnmetrāžas filmu konkursā ar žūrijas vienbalsīgu lēmumu par uzvarētāju tika pasludināta islandiešu režisora Hlinura Palmasona filma “Dievzeme” – stāsts par dāņu mācītāja misiju 19. gadsimta Islandē uzbūvēt baznīcu. Starptautiskā žūrija savā paziņojumā uzteic filmu par daudzslāņainu režisora radītu mītu, kas spēlējas ar auditorijas gaidām un spēj vienlaikus būt pretrunīga un politiska, niansēta un skaidra, nopietna un bieži vien arī ļoti jautra. 

Svinot filmas uzvaru, festivāls to piedāvā noskatīties līdz trešdienas, 26. oktobra, plkst. 23.59. “Dievzeme” ir skatāma festivāla tiešsaistes filmu platformā rigaiff.lv/online.

Filma RIGA IFF Latvijā piedzīvojusi nacionālo pirmizrādi. Žūrijas locekļi to izceļ kā “daudzslāņainu kinematogrāfisku pieredzi, kas nemitīgi attīstās un veido saspēli ar skatītāju gaidām”. Uzvarētājs saņems naudas balvu 4000 eiro vērtībā, kā arī festivāla balvu – bronzas gaili. Īpašu atzinību žūrija izteikusi arī festivālā nacionālo pirmizrādi piedzīvojušajai Signes Baumanes animācijas filmai “Mans laulību projekts”, kuru eksperti raksturojuši kā “radošu detaļu, patiesuma un pašironijas pilnu kinodarbu”.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls šogad norisinājās no 13. līdz 23. oktobrim k/t “Splendid Palace”,k/t “Citadele” k/t “K.Suns”, k/t “Kino Bize” un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kā arī tiešsaistē visas Latvijas teritorijā. Festivāla laikā izrādīti vairāk nekā 100 kinodarbi no visas pasaules; tie šogad izrādīti 12 tematiskajās programmas sadaļās, tostarp, sešos konkursos.

Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Rīgas Domes, Nacionālā Kino centra un Eiropas Savienības programmas “Radošā Eiropa MEDIA” atbalstu.

In this post


Available until 26 Oct, 23:59

19 October, 20:15
(With Actor)


News