KIDS WEEKEND: Animācijas īsfilmu izlase | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

KIDS WEEKEND: Animācijas īsfilmu izlase

Animācijas īsfilmu izlase ir īpaši paredzēta visjaunākajiem bērniem, kuriem, iespējams, šis ir dzīvē pirmais kinoteātra apmeklējums. Sekojot pērn iedibinātajai tradīcijai, to veido festivāla vieskurators, un šogad tā ir dzejniece un bērnu grāmatu autore Inese Zandere. Viņas atlasītie darbi tiks izrādīti aptuveni stundu ilgā seansā – pirmsskolas vecuma publikai piemērotā ilgumā. Izlasē iekļautas beidzamajos gados radītas animācijas īsfilmas no Lietuvas, Krievijas un Francijas, tostarp arī no starptautiski atzītās kinoskolas La Poudrière un slavenās studijas Les Films du Nord.

Festivāla vieskuratoru darbošanās bērniem paredzēta kultūrsatura radīšanā nav nejaušība – Ineses Zanderes sarakstītās bērnu grāmatas ir vērtīgs un unikāls pienesums Latvijas bērnu literatūrai, jo viņas godīgums, iztēles nepieradinātība un stāstījuma forma spēj bērnus izklaidējoši aizraut, vienlaikus emocionāli bagātinot. Ineses Zanderes rokraksts samanāms arī izraudzītajās īsfilmās – tās ir “zanderiskas”, kā atlases procesā sacīja pati autore. Šīs animācijas filmas raksturo atjautīgi stāsti, oriģināla vizuālā valoda un rotaļīgs sirsnīgums, kam, jācer, piemitīs spēja Rīgas vēsturiskā kinoteātra Splendid Palace Lielo zāli no jauna piepildīt ar bērnu smiekliem un priecīgo čalošanu.

Īsfilmas tiks sinhroni tulkotas latviešu valodā bērniem ērtās bezvadu austiņās, un visām (atskaitot vienu īsfilmu) tiek nodrošināti subtitri angļu valodā.


Pirms seansa – tikšanās ar programmas vieskuratori, dzejnieci Inesi Zanderi

KIDS WEEKEND Animācijas īsfilmu izlases vieskuratore

Inese Zandere
Vieskuratore, bērnu grāmatu autore un izdevēja

Sekojot pērn iedibinātajai tradīcijai, to veido festivāla vieskurators, un šogad tā ir dzejniece un bērnu grāmatu autore Inese Zandere. “Kultūras konteksti, kas mīt bērnam domātā mazā filmiņā, veido cilvēku, sagatavo gultni iespaidiem, kas nāks klāt nākotnē, un pārbaudījumiem, kas būs jāizdzīvo, saglabājot sevi kā veselumu,” uzrunā skatītājus Inese Zandere.

Filmas

Putnu vīrs
Kantēns Marsols
Mazliet pazudis
Elēna Dikroka
Pastaiga mežā
Igo Fraseto
Reiz bija māja
Svetlana Andrianova
Smieklīgā zivs
Krišna Čandars A. Nairs
Šļaksti
Mora Israeli
Es esmu putns
Jūlija Butvila
Ceļotāji
Gotjē Amo, Valentīna Bejona, Benžamēns Šomnī, Aleksandrs Dimē, Lea Finuči, Marina Rožē
Svētdiena
Fanija Dreijere, Gēla Kiriakidisa
Skudra
Jūlija Okere