SHORT RIGA Starptautiskais konkurss | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

SHORT RIGA Starptautiskais konkurss

Animācijas filma, spēles vai dokumentālā filma, eksperiments – SHORT RIGA meklē meklē īsā formāta kino ar izteiksmīgu autora rokrakstu. Festivāla kuratori izraugās 35 meistarīgākos un pārsteidzošākos pieteikumus no visas pasaules.

Iesniedzamie darbi

Aicinām pieteikt līdz 30 minūtēm garas īsfilmas, kas pabeigtas pēc 2019. gada 1. janvāra. Īpaši iedrošinām Baltijas kino veidotājus un māksliniekus – gan profesionāļus, gan studentus – pieteikt savus darbus, jo esam pārliecināti, ka mūsu reģiona filmas starptautiskajā kontekstā izskatās lieliski!

Balva

SHORT RIGA Starptautiskajā konkursā iekļautās īsfilmas vērtē starptautiska žūrija – nozares eksperti, teorētiķi, kinematogrāfisti un kinofestivālu pārstāvji. Žūrija pasniedz balvu – “Sudraba zalkti” (sudraba piespraudi ar Zalkša zīmi) – darbam, kas raisījis spraigākās diskusijas un sajūsmu par kino faktūru. Uzvarētājs saņem arī naudas balvu 1000 eiro apmērā. Apbalvošanas ceremonija notiek festivāla otrajā sestdienā.

Kandidatūra Eiropas Kino Akadēmijas balvai “Eiropas īsfilma 2021”

No īsfilmām, kas izraudzītas SHORT RIGA Starptautiskajam konkursam, žūrija izvēlas vienu kandidāti Eiropas Kino Akadēmijas balvai “Eiropas īsfilma 2021”. Šai kandidatūrai var tikt izvirzīta īsfilma, kuras autori ir dzimuši Eiropā vai arī tiem izsniegta Eiropas pase (Eiropas Kino akadēmijas izpratnē – ietverot gan Eiropas Savienības dalībvalstis, gan citas Eiropas valstis, ieskaitot Izraēlu un Palestīnu). Īsfilmas garums nedrīkst pārsniegt 30 minūtes un tās ražošanai jābūt pabeigtai 2020. vai 2021. gadā.

Termiņi

Pieteikšanās sākas 2020. gada 19. martā un tiek slēgta 1. jūlijā. Rezultāti tiek izziņoti līdz 2020. gada 10. septembrim.