ARCHITECT'S CUT | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

Tiem, kas aizraujas ar arhitektūru

Arhitektūru ne vienmēr var aprakstīt un fiksēt fotogrāfijā, tāpēc kino kļūst par arvien biežāk lietotu instrumentu arhitektūras un arhitekta drāmas atklāšanai. Pirmo reizi Riga IFF piedāvā arhitektūras filmu programmu, kas notiks vienā no pamanāmākajām jaunajām ēkām Rīgā – Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Līdzīgi kā arhitektūras sarunas profesionāļu lokā, arī filmu programma aptver visas karstākās tēmas. Ielūkosimies pilsētvides aktīvisma pirmsākumos Ņujorkā un atvērsim daudzas postsociālisma valstu mājokļu durvis daudzdzīvokļu blokmājās. Arhitekta personības virsotnes un zemākos punktus atklās arī slavas, korupcijas un nozieguma fenomenu aplūkojums. Pēc filmas aicinām iesaistīties diskusijās ar filmu veidotājiem, arhitektiem, pilsētplānotājiem un dizaineriem.

Filmas

Robina Huda nozušana
Klearhoss Eduardo Papanikolau
Slavas virsotnē
Kaspars Astrups Šrēders
Bloki
Konrads Krulikovskis

Vieskuratore

Ieva Zībārte

Raksta par arhitektūru, dizainu un populāro kultūru un vada izstāžu centru Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Arhitektūrā viņu interesē holistiska jaunās funkcionalitātes un tehnoloģiju līdzāspastāvēšana mantojumam un dabai. Ieva aktīvi darbojas organizācijā “A10 New European Architecture” un pašlaik strādā pie kārtējās grāmatas par Latvijas jauno arhitektūru. Par izstādi “Aiz priekškara. Arhitekte Marta Staņa” saņēmusi Latvijas arhitektūras gada balvu.