Piedodiet, jūs nesastapām | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

Piedodiet, jūs nesastapām

Sorry We Missed You
Režisors: Kens Loučs
GB, FR, BE 2019100' en

Viss, kas pašu spēkos, var izrādīties par maz, lai nesabruktu cerības. Jaunu cilvēku ģimene ir viena no tām, kas Lielbritānijā nespēj atgūties pēc 2008. gada finanšu krīzes. Rikijs uzņemas gadījuma darbus, savukārt Ebija strādā par vecu ļaužu aprūpētāju. Vēlmē izlauzties no parādu jūga, viņi nolemj uzsākt individuālo uzņēmējdarbību – preču piegādi.

Sižeta vēstījums cieši sasaucas ar iepriekšējiem britu sociālo drāmu vecmeistara darbiem. Viņš jau ne reizi uzsvēris, ka cilvēkiem ir nepieciešams drošs darbs un vide, pienācīgs atalgojums un cieņpilna attieksme pret ikvienu – tas, kā trūkumu pašlaik Eiropā izjūt daudzi. Kena Louča radošajā mūžā saņemto godalgu skaits ir iespaidīgs, to vidū jau divi Zelta palmas zari – par Vējš, kas šūpo miežus (The Wind That Shakes The Barley, 2006) un Es, Daniels Bleiks (I, Daniel Blake, 2016). Arī šī filma pretendē uz Kannu kinofestivāla galveno balvu.

Kuratora skatījums: Kena Louča darbi ierasti veidoti sociālās drāmas tradīcijā. Filma tai seko, tomēr pārsteidz ar neparastu vieglumu.