Ksavjē Dolana refleksija par slavenību privāto dzīvi sabiedrības acīs | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

Ksavjē Dolana refleksija par slavenību privāto dzīvi sabiedrības acīs

Kanādas kino jaunākajiem darbiem veltītajā festivāla sadaļā New Canadian Cinema apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar Ksavjē Dolana filmu Džona F. Donovana dzīve un nāve. Polarizējošā Kanādiešu režisora vairākus gadus tapušais darbs savu pirmizrādi piedzīvoja Toronto Starptautiskajā kinofestivālā, bet RIGA IFF seanss notiks 24. oktobra vakarā, k/t Splendid Palace.

Ir pagājuši desmit gadi pēc amerikāņu kino un TV zvaigznes Džona F. Donovana nāves. Jauns un veiksmīgs aktieris Rūperts Tērners atceras abu saraksti, kā arī iespaidu, kādu šīs vēstules radīja viņu abu dzīvēs. Viņi bija piecus gadus slepeni sarakstījušies, tāpēc Rūperts zina, ko Džonam savulaik nācās pārciest un upurēt. Donovana maigums un dāsnums iedvesmoja zēnu – viņš ļoti vēlējās uzturēt saikni ar savu elku, kas nomira vienatnē pēc vairākiem publiskiem skandāliem.

Filma nosoda nežēlību un aizspriedumus, kas vajāja Džonu viņa seksuālās orientācijas dēļ, un izceļ viņa jūtu dziļumu pret tiem, kurus mīlēja savā īsajā dzīvē. Šī ir Dolana septītā spēlfilma, bet pirmā, kas uzņemta angļu valodā, un tajā filmējusies vesela zvaigžņu plejāde.

Uz ekrāna šajā darbā galvenajās lomās var redzēt Sūzanu Sarandonu, Natāliju Portmani, Kitu Heringtonu un Ketiju Beitsu! Stāstā ievīti arī dažādi paša režisora biogrāfijas motīvi.

Šajā ierakstā

Ziņas