Plastmasas karote kā laikmeta simbols Lailas Pakalniņas jaunākajā filmā | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

Plastmasas karote kā laikmeta simbols Lailas Pakalniņas jaunākajā filmā

Laila Pakalniņa, dokumentālā kino žanrā augstu vērtētā latviešu kino autore, pievēršas vienreiz lietojamās plastmasas karotes klātesamības greznībai mūsdienu pasaulē. Filmas Karote nacionālā pirmizrāde notiks Riga IFF Feature Film Competition skates ietvaros 24. oktobra vakarā.

Karote stāsta gan par vides piesārņojumu, ko rada tik īsam mūžam paredzēta priekšmeta ražošanas cikls, gan pievēršas tam, kādas psiholoģiskās stīgas cilvēkos aizskar ikdienišķā priekšmeta izgatavošanas process. Režisore, kuras filmas izrādītas teju visos A-klases kinofestivālos, saka, ka šis darbs nav tik lielā mērā par karotēm, cik par to, kas viņas izpratnē ir īsts kino. Operators Gints Bērziņš uzsver, ka filma jau sākotnēji bijusi iecerēta melnbalta, jo tās centrā ir melnā nafta un baltā plastmasa.

Karote pievēršas kam mazam un nenozīmīgam, atsedzot tajā daudz plašāku nozīmi. Vienreiz lietojamā plastmasas piederuma globālais fenomens aizvedis režisori uz filmēšanas vietām Latvijā, Lietuvā, Norvēģijā, Azerbaidžānā, Ķīnā un Honkongā.

Šajā ierakstā

Ziņas