How to get small country products into the big markets? | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

Kā mazu valstu ražojumiem nodrošināt vietu lielajos tirgos?

Uzstājas: Ada Solomon, Agnieszka Holland, Julie Baines, Katriel Schory, Shelley Page

Kā mazu valstu ražojumiem nodrošināt vietu lielajos tirgos? Kā mūs izgaismot pasaules kinoindustrijas kartē? Kādi ir mehānismi, lai nelielie ražotāji iekļūtu starptautiskajā tirgū?

Ada Solomone
Moderatore

Ada Solomone kino nozarē darbojusies beidzamos 20 gadus. Adas producētās filmas pārstāvētas un saņēmušas balvas prestižajos Berlīnes, Kannu, Lokarno un Venēcijas kinofestivālos. Viņa strādājusi pie kopražojumiem ar Franciju, Vāciju, Spāniju, Itāliju, Austriju, Holandi, Beļģiju, Luksemburgu, Horvātiju, Bulgāriju un Ungāriju. Adas filmas nonākušas uz ekrāniem vairāk nekā 40 dažādās teritorijās visā pasaulē.

Agņeška Holanda
Kino un televīzijas režisore un scenāriste

Agņeška sāka savu karjeru kā režisoru Kšištofa Zanusi un Andžeja Vajdas asistente. Holandas slavenākie darbi ir Eiropa, Eiropa (Europa Europa, 1991) un viņas 2011. gada drāma Tumsā (In Darkness), kas 84. Kinoakadēmijas balvu piešķiršanā tika nominēta kā labākā ārzemju filma. 2017. gadā viņa Berlīnes Kinofestivālā saņēma Alfrēda Bauera balvu (Sudraba lāci) par filmu Zvēru pēdas (Spoor).

Džūlija Beinsa
Producente uzņēmumā Dan Films Ltd.

Džūlija ir viena no uzņēmuma Dan Films dibinātājiem, viņa ir ārkārtīgi liela pieredze, producējot visdažādāko žanru starptautiskus mākslas filmu kopražojumus. Džūlija sadarbojusies ar kino režijas veterāniem (šobrīd strādā kopā ar Folkeru Šlēndorfu), taču labprāt atbalsta arī jaunos talantus.

Katriels Šorijs
Producents, Izraēlas Kinofonda izpilddirektors

Katriels producējis vairāk nekā 130 filmu, tai skaitā mākslas, dokumentālās filmas un starptautiskos kopražojumus. Būdams Izraēlas Kinofonda izpilddirektors no 1999. līdz 2019. gadam, devis zaļo gaismu vairāk nekā 300 jaunām izraēliešu mākslas filmām.
Šelija Peidža (Shelley Page), starptautisko animācijas talantu konsultante vadošajām animācijas filmu studijām, piemēram, Netflix Animation (ASV), DreamWorks Animation (ASV), Ardman Animations (Lielbritānija), HB Wink (Ķīna), 88 Pictures (Indija) un Wizart (Krievija)

Šelija Peidža
Starptautisko animācijas talantu konsultante

Strādā ar vadošajām animācijas filmu studijām, piemēram, Netflix Animation (ASV), DreamWorks Animation (ASV), Ardman Animations (Lielbritānija), HB Wink (Ķīna), 88 Pictures (Indija) un Wizart (Krievija)