Eiropas Kinoakadēmijas valdes sēde | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

Eiropas Kinoakadēmijas valdes uzņemšana Rīgā

Eiropas Kinoakadēmija (EFA) ir Eiropas kino organizācija, kas apvieno vadošos kinorežisorus, producentus, izplatītājus un citus kinoindustrijas pārstāvjus. Šogad EFA valdes biedru ikgadējā rudens tikšanās notiks RIGA IFF paspārnē Rīgā. Šī būs EFA valdes pēdējā un izšķirošā sēde pirms Eiropas Kino balvu pasniegšanas ceremonijas.

EFA tika nodibināta 1989. gadā pēc tās pirmā prezidenta, Ingmara Bergmana, iniciatīvas. Akadēmijas ilgtermiņa mērķis ir veicināt Eiropas kino kultūru pasaulē, kā arī aizsargāt un virzīt Eiropas kinoindustrijas intereses. EFA augu gadu rīko un piedalās daudzveidīgos pasākumos, kas sastīti ar rīcībpolitiku kino jomā, kā arī tās ekonomiskajiem, mākslinieciskajiem un profesionālo apmācību aspektiem. Nozīmīgākais EFA pasākums ir ikgadējā Eiropas Kino balvu pasniegšanas ceremonija, kas šogad norisināsies Berlīnē.

EFA valdes biedru vizītes ietvaros no 18. līdz 20. oktobrim notiks valdes sēde un tīklošanās pasākums, kurā aicināti piedalīties RIGA IFF FORUM ārvalstu viesi un Latvijas kinoindustrijas profesionāļi.

Delegāti

Agņeška Holanda

Eiropas Kinoakadēmijas valdes priekšsēdētāja, režisore. Viņas debijas spēlfilma Provinces aktieri 1980. gadā ieguva FIPRESCI balvu Kannu kinofestivālā. Vairāki viņas darbi nominēti Amerikas Kinoakadēmijas Oskara balvai.

Maiks Daunijs

Eiropas Kinoakadēmijas valdes priekšsēdētājas vietnieks, producents. Film and Music Entertainment galvenais izpilddirektors. Neatkarīgas producēšanas kompānijas dibinātājs. Bijis producents vairāk nekā 80 Eiropas pilnmetrāžas spēlfilmām. Sadarbojies ar režisoriem: Grīneveju, Pavļikovski, Daldriju, Fridriksonu, Šlēndorfu un Holandu.

Antonio Saura

Eiropas Kinoakadēmijas valdes priekšsēdētājas vietnieks, producents. Viņa dibinātā kompānija Zebra producējusi vairāk nekā 20 godalgotas filmas. Bijis producents dokumentālām filmām un televīzijas spēlfilmām. Filmu izplatīšanas kompānijas Latido Films ģenerāldirektors, kā arī pasniedzējs.

Graciella Bildesheima

Maia Workshops dibinātāja un direktore. Šī prestižā Eiropas apmācību programma ir paredzēta topošajiem producentiem. Graciella piedalās reģionālās un nacionāla līmeņa vērtēšanas komisijās, kā arī konsultē projektu attīstīšanas un līdzproducēšanas jautājumos. Pasniedzēja Itālijas Nacionālajā Filmu skolā.

Valērija Delpjēra

Spēlfilmu un dokumentālo filmu producente. Guva starptautisku ievērību ar filmu Vasara 1993 (Estiu 1993, 2017), kas tika apbalvota kā labākā pirmā spēlfilma un ieguva Grand Prix Generation Kplus konkursa skatē Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā.

Ira fon Gīnanta

Filmu izplatīšanai ir starpnieka loma režisoru un producentu sasaistē ar publiku. Viņas atlasītās filmas pārstāv atsķirīgas kultūras un demonstrē spilgtu autora rokrakstu, tā sniedzot auditorijai iespēju izzināt un atklāt.

Maiks Gudridžs

Producents, Makao Starptautiskā kinofestivāla radošais direktors. BAFTA biedrs. Bijis Protagonist Pictures vadītājs finanšu, pārdošanas un producēšanas jautājumos, kā arī Sarajevas Kinofestivāla programmu kurators.

Vanesa Henemane

Henneman Agency dibinātāja. Šī ir viena no vadošajām talantu aģentūrām Beniluksa valstīs – pārstāv aktierus, scenāristus, režisorus un citus īpašus talantus, kā arī mediju grāmatu tiesības. Izstrādā dažādus televīzijas, kino un teātra projektus.

Baltazars Kormakūrs

Viens no ražīgākajiem ziemeļvalstu kinorežisoriem. Uzņēmis filmas gan dzimtajā Islandē, gan Amerikas Savienotajās Valstīs, kur tapuši daudzi veiksmīgi darbi (Everests, Viļņu varā).

Anhela Boša-Riuša

Producente un konsultante audiovizuālajā jomā. Strādā publiskajā un privātajā sektorā, fokusējas uz starptautisko vidi filmu popularizēšanā, izplatīšanā un līdzproducēšanā. Pašlaik privāti apmāca jaunos producentus finanšu, līdzproducēšanas un izplatīšanas jautājumos.

Katriels Šorijs

Studējis Ņujorkas Universitātes Filmu skolā. Savā kompānijā Belfilms producējis vairāk nekā 150 filmas – spēlfilmas, dokumentālās filmas un TV drāmas. Bijis Izraēlas Filmu fonda izpilddirektors. Apstiprinājis 300 filmu uzņemšanu – daudzas no tām ieguva prestižas godalgas, ieskaitot nominācijas Oskara balvai, Zelta un Sudraba Lauvas, Lāčus un Zelta Globusu.

Džims Šeridans

Dramaturgs, scenārists, kinorežisors un producents. Režisors divām augstu novērtētām filmām (Mana kreisā kāja un Tēva vārdā), kas kopā ieguva 13 nominācijas Oskara balvai. Personīgi saņēmis sešas nominācijas Oskara balvai.

Ada Solomona

Eiropas Sieviešu Audiovizuālā tīklojuma (EWA) izpildprezidente, neatkarīgo producentu tīklojuma ACE Valdes locekle un Eiropas audiovizuālās jomas producentu tīklošanās organizācijas (EAVE) Rumānijas nacionālā koordinatore. Iesaistījusies vairāk nekā 60 godalgotu spēlfilmu, dokumentālo filmu un īsfilmu kopražojumos.

Joanna Šimaņska

Profesionālā pieredze uzkrāta, piedaloties daudzu godalgotu spēlfilmu un dokumentālo projektu attīstīšanā un ražošanā. Trīs gadus bijusi vadošā producente Wajda Studio. Pārstāv kompāniju Shipsboy starptautiskajā arēnā un pārrauga tās kopražojumus. Off Camera kinofestivāla Industrijas sekcijas vadītāja. Cieši sadarbojas ar TV kanālu grupu HBO Europe.

Beatrise Tirjē

Sāka gūt plašu atzinību kā mūzikas komponiste jau pagājušā gadsimta 90. gados. Mūzikas autore daudzām režisora Marka Espozito filmām. Viens no ievērojamākajiem darbiem – mūzika režisora Paskāla Ferāna filmai Lēdija Čaterleja (Lady Chatterley, 2006).

Team

Mariona Dēringa
EFA direktore

Bijusī žurnāliste; saistīta ar Eiropas Kinoakadēmiju kopš tās dibināšanas. 1996. gadā Mariona kļuva par Eiropas Kinakadēmijas direktori. Eiropas Kino balvu pasniegšanas ceremonijas producente. Viena no diviem EFA Productions GmbH rīkotājdirektoriem – šī kompānija sadarbībā ar Eiropas Kinoakadēmiju organizē Eiropas Kino balvu pasniegšanas ceremoniju.

Jirgens Bīzingers
EFA producents

Strādājis Berlīnes producentu kompānijā Egoli Tossell Film. Eiropas Kino balvu pasniegšanas ceremonijas izpildproducents un viens no diviem EFA Productions GmbH rīkotājdirektoriem. EFA Jauno skatītāju balvu pasniegšanas izpildproducents.

Rainers Pilss
EFA finanšu un administrācijas vadītājs

Eiropas Kinoakadēmijas Finanšu daļas vadītājs. Bijis grāmatvedības vadītājs kompānijām Road Movies Filmproduktion un Reverse Angle Pictures.

Betina Švarca
EFA apbalvošanas norišu koordinatore

Studējusi kino, mediju zinības un estētiku, strādājusi vairākos festivālos un producentu kompānijās. Pievienojusies Eiropas Kinoakadēmijai kā EFA īsfilmu kategorijas un apmācību projektu koordinatore. Koordinē arī EFA balvu pasniegšanas norisi.