Patinsons un Defo psiholoģiskā šausmu drāmā “Bāka” | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

Patinsons un Defo psiholoģiskā šausmu drāmā “Bāka”

Eiropas un visas pasaules krāšņāko kino darbu klāstā, ko piedāvā programma FESTIVAL SELECTION, nu iekļauta arī ASV scenārista un režisora Roberta Egersa otrā spēlfilma Bāka. Godalgotā filma ar Vilemu Defo un Robertu Patinsonu galvenajās lomās tiks izrādīta svētdien, 20. oktobrī, plkst. 19.00.

Roberts Egerss apliecināja sevi kā viens no pašlaik spēcīgākajiem autorkino veidotājiem jau ar debijas darbu pilnmetrāžā Ragana (The Witch, 2015), kas saņēma balvu par labāko režiju Sandensas kinofestivālā un drīz vien sajūsmināja skatītājus visā pasaulē, galvu reibinošā ātrumā iegūstot šausmu filmu klasikas statusu.

Vizuāli neparastā un dziļas vēsturiskās izpētes rezultātā tapusī jaunā spēlfilma Bāka aplūko tumšos sīkstu bākas uzraugu impulsus, kuri atklājas, kad abi nonāk sarežgītā attiecību spēlē. “Nekas labs nav gaidāms, ja divi vīri spēkojas gigantiskā fallā,” par filmu teic Egerss. Darbs ieguva Starptautiskās kinokritiķu asociācijas (FIPRESCI) balvu Kannu kinofestivālā, kur tika pirmizrādīts skatē Quinzaine des Réalisateurs.

Šajā ierakstā

Bāka
Roberts Egerss
FESTIVAL SELECTION

Ziņas