Esi daļa no grandioziem kino svētkiem 11 dienu garumā – RIGA IFF 11. sezona sākas tagad! | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2024

Esi daļa no grandioziem kino svētkiem 11 dienu garumā – RIGA IFF 11. sezona sākas tagad!

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF, 17.–27. oktobrī) ir sācies! Jau šovakar, 17. oktobrī, ar melnā paklāja intervijām, svinīgām uzrunām un enerģiskiem smagās mūzikas dārdiem, pasaulei pirmizrādot jaudīgo mūzikas filmu “TESA MAN”, tiek atklāta vērienīgākā kino norise Latvijā. 11 dienu un nakšu garumā līdz pat 27. oktobrim kino cienītāji ir aicināti kļūt par daļu no ikgadējiem kino svētkiem, starp vairāk nekā 120 kino darbiem un 100 seansiem atrodot sev piemērotākos un nododoties izmeklēta un augstvērtīga kino virpulim. Biļetes uz RIGA IFF seansiem var iegādāties festivāla mājaslapā (rigaiff.lv), “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās, kā arī klātienē, RIGA IFF informācijas centrā pie festivāla galvenās mājvietas – kinoteātra “Splendid Palace”.

“Pirmajos desmit gados RIGA IFF ir kļuvis par pastāvīgu oktobra otrās puses norisi ne tikai Rīgā un Latvijā, bet arī jau daudz plašākā – Eiropas un pasaules – kontekstā. Festivāla komanda uz Rīgu atved nozīmīgus kino darbus un nozares pārstāvjus no visas pasaules, vienlaikus izrādot Latvijas jaunākos un vēl topošos darbus festivāla viesiem. Uz šīm 11 dienām, pateicoties mūsu apmeklētājiem un kino veidotājiem, Rīgā patiesi valda kino festivāls,”

stāsta festivāla vadītāja Liene Treimane. Atklājot festivāla norises otro desmitgadi, savā 11. sezonā RIGA IFF mudina apmeklētājus nepalaist garām grandiozo kino notikumu, kas ik gadu kino zālēs un tiešsaistes seansos pulcē nu jau vairāk nekā 26 000 kino cienītāju. 11 kino piepildītās dienās un naktīs RIGA IFF apmeklētājiem piedāvās neatkārtojamu kino apmeklējuma pieredzi – seansus ar filmu veidotāju dalību, nozīmīgas pasaules un nacionālās pirmizrādes, vērtīgas sarunas pēc filmām un kino mākslai raksturīgo kopības sajūta, kas atklāj un atgādina kustīgā attēla vērienu un nozīmi mūsu ikdienā.

Iemiesojot šīs sezonas vadmotīvu “Witnessing the World of Another” jeb “Pieredzēt citu pasauli”, rūpīgi izvēlētās filmas rosina ļauties kino ekrānos iedzīvīnātajām pasaulēm. No žilbinošiem Holivudas jaunumiem, pasaules ievērojamāko kino festivālu favorītiem un atzītu autoru jaunākajiem veikumiem līdz daudzsološām kino debijām, svinīgām Latvijas filmu pirmizrādēm un laikmetīgā kinematogrāfa tīrradņiem, filmu piedāvājumā sev piemērotu seansu un vēl neatklātu pasauli var atrast jebkurš – no pašiem jaunākajiem līdz pieredzes bagātākajiem skatītājiem. RIGA IFF plašo programmu, kas aptver dažādas formas, metrāžas, žanrus un stilus, apraksta festivāla radošā direktore Sonora Broka:

“Šīgada programmā satiekas vairāk nekā 120 stāstvienības, pasaules, estētiskie virpuļi, un empātiskie vingrinājumi. Tā ir katrreiz jauna iespēja filmā satikt vai nu kaut ko pavisam svešu, vai arī pašam sevi, sadzirdot ikdienības troksnī garām palaisto.”

Apmeklētāju ērtībai arī šogad pie festivāla galvenās mājvietas, kinoteātra “Splendid Palace”, darbojas informācijas centrs, kas veidots sadarbībā ar mediju un tehnoloģiju uzņēmumu “Tet”. Tā mājīgajās telpās iespējams ne tikai uzzināt vairāk par festivāla programmu, bet arī iegādāties RIGA IFF suvenīrus un biļetes uz seansiem. Biļetes pieejamas arī festivāla mājaslapā rigaiff.lv un “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās. Rūpējoties par patīkamu apmeklējumu visu vecumu apmeklētājiem, biļetēm uz RIGA IFF seansiem pieejamas īpašas atlaides un ģimenēm draudzīgi piedāvājumi.

Lai palīdzētu ikvienam RIGA IFF 11. sezonas plašajā programmā atrast sev piemērotākos kino darbus, kinoteātros “Splendid Palace” un “Forum Cinemas” un citur Rīgā pieejami seansu plāni, bet mājaslapā rigaiff.lv apkopots festivāla digitālais katalogs un izveidota īpaša “Festivāla gids” sadaļa – tematiskais festivāla programmas ceļvedis.

RIGA IFF galvenais partneris – mediju un tehnoloģiju uzņēmums “Tet”. Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, ES programmas “Radošā Eiropa – MEDIA”, Rīgas domes un Nacionālā kino centra atbalstu.

Ziņas