RIGA IFF aicina pieteikt filmu un seriālu projektus FORUM nozares programmai | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2024

RIGA IFF aicina pieteikt filmu un seriālu projektus FORUM nozares programmai

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) nozares programma RIGA IFF FORUM šogad norisināsies no 24. līdz 26. oktobrim. Līdz 12. augustam iespējams pieteikt pilnmetrāžas filmu un seriālu projektus prezentāciju skatei RIGA IFF SHOWCASE un īsfilmu projektus profesionālās atgriezeniskās saites sadaļai SHORT RIGA Test Screenings. Nosacījumi un pieteikšanās formas ir pieejamas vietnē forum.rigaiff.lv. RIGA IFF FORUM galvenais mērķis ir attīstīt jaunas kino izteiksmes Baltijas un Austrumeiropas kino ainavā.

RIGA IFF SHOWCASE

RIGA IFF SHOWCASE ir kompakta filmu tirgus un kopražošanas platforma, kas ir orientēta uz kopproducentu un līdzfinansējuma rašanu pilnmetrāžas filmu un seriālu projektiem. Tajā kinoveidotāji satiekas ar producentiem, izplatītājiem, pārdošanas aģentiem un festivālu programmu veidotājiem. SHOWCASE ietvaros tiek prezentēti filmu un seriālu projekti no Baltijas valstīm, Austrumeiropas un Centrāleiropas, tādējādi spēcinot kopprodukciju tīklojumu un dodot dažādu reģionu Eiropas pircējiem iespēju iepazīt aktuālos un topošos projektus.

Šogad RIGA IFF SHOWCASE programmā tiks atlasīti 15–18 pilnmetrāžas filmu un seriālu projekti dažādās to ražošanas fāzēs – no attīstīšanas līdz pēcapstrādei –, starptautiskā līmenī izceļot Austrumeiropas laikmeta garu un reģionālo kino valodu. Labākais projekts saņems naudu balvu 5000 EUR apmērā. Sadarbībā ar “New Europe Market Zagreb” viens projekts tiks izraudzīts dalībai “NEM Zagreb” – diviem projekta komandas pārstāvjiem šī gada decembrī būs iespēja prezentēt savu kinodarbu Zagrebā. 

Projektus izvērtēs starptautiski atzīti nozares profesionāļi – viņu lokā ir Frederiks Lavinjs, “Series Mania” mākslinieciskais vadītājs; Darija Badjora, festivāla “Kyiv Critics’ Week” līdzkuratore un kinokritiķe; Marija Razgute, studijas “M-films” dibinātāja un producente; Džefrijs Maknabs, izdevumu “The Independent” un “Screen International” kinokritiķis. Citi žūrijas locekļi un eksperti tiks izziņoti tuvākajos mēnešos.

SHORT RIGA Test Screenings

Šogad atzīmējot 10. pastāvēšanas gadu, SHORT RIGA Test Screenings Baltijas jūras reģionā ir unikāls kino nozares pasākums, kura uzmanības centrā ir padziļināta īsfilmu projektu izvērtēšana. Kopš Test Screenings dibināšanas šī festivāla nozares sadaļa kalpo par Baltijas valstu īsfilmu veidotāju platformu. Šogad baltiešu kinoveidotājiem pievienosies viesvalsts Portugāles kino profesionāļi, kuri prezentēs savus projektus pārdošanas aģentiem, izplatītājiem un dažādu festivālu pārstāvjiem. Dalība SHORT RIGA Test Screenings piedāvā prezentāciju apmācību, testa seansus, montāžas konsultācijas un individuālas tikšanās ar nozares ekspertiem.

2024. gada SHORT RIGA Test Screenings sadaļas kuratore ir Lenka Tirpakova. Testa skatēs tiks izrādītas 10–14 īsfilmas, un viens no žūrijas izraudzītajiem projektiem iegūs “BBPosthouse” balvu filmas pēcpastrādei 5000 EUR vērtībā. 

Dalībniekus konsultēs un novērtēs pieredzējuši starptautiskās kino nozares profesionāļi. Viņu vidū ir Florians Fernandess, Kannu Īsfilmu sadaļas un Industrijas sadaļas koordinators un “Protest Studios” izplatītājs; Lorānsa Rijī, “ARTE” īsfilmu programmas vadītāja; Karla Vulpiāni, Venēcijas Starptautiskā kinofestivāla īsfilmu kuratore. 

Pieteikšanās RIGA IFF SHOWCASE un SHORT RIGA Test Screenings ir atvērta līdz 12. augustam. Detalizēta informācija par pieteikšanās termiņiem un kritērijiem, pasākumu kalendāru un plānotajām norisēm pieejama vietnē forum.rigaiff.lv

RIGA IFF galvenais partneris – mediju un tehnoloģiju uzņēmums “Tet”. Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, ES programmas “Radošā Eiropa – MEDIA”, Rīgas domes un Nacionālā kino centra atbalstu.

Ziņas