Baltic Music Video konkurss un RIGA IFF lielākā ballīte | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

Baltic Music Video konkurss un RIGA IFF lielākā ballīte

SHORT RIGA Baltic Music Video (BMV) konkurss un ballīte atzīmē festivāla otro un pēdējo piektdienas vakaru. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mūzikas video veidotāju gada notikums norisināsies 25. oktobrī K.K. fon Stricka villā, kur darbi tiks izrādīti tiem vispateicīgākajā formātā. BMV konkursa seanss norisināsies neformālā ballītes gaisotnē, klātesot pašiem video klipu veidotājiem un mūziķiem, kā arī pēc seansa baudot Rīgas, Maskavas un Amsterdamas dīdžeju uzstāšanās līdz pat rītam.

Vakara pirmajā daļā no plkst. 20.00, BMV konkursā  atlasītie darbi pierādīs, ka mūzikas video ir patstāvīgs un jaudīgs īsais formāts. Lai to demonstrētu, gada gaitā programmas kuratori ir meklējuši video, kas gan izaicina auditoriju, gan paplašina formāta, satura un mākslas robežas, un nu ir gatavi parādīt atrasto Rīgas publikai. Neatņemama pasākuma daļa ir tikšanās ar video veidotājiem, mūzikas autoriem, kuratoriem un konkursa starptautisko žūriju.

Pēc konkursa skates gaismas un ekrāni satumsīs un deju grīda tiks nodota mums tuviem mūzikas izpildītājiem un jums – mūsu viesiem.

Artūrs Liepiņš (Rīga)
Citu izpildītāju mūziku Artūrs kā dīdžejs izpilda reti, jo lielākoties laiku pavada radot savus oriģinālskaņdarbus. Senāk – projektos Dun Dun, ELVI/DUNIAN, kā arī veidojot mūziku filmām Paradīze 89, Visi mani draugi miruši, Fabula, strādājot pie RIGA IFF audiovizuālās identitātes. Šobrīd – projektā Domenique Dumont, 2013. gadā aizsāktā sadarbībā ar mīklainu franču mākslinieku. Domenique Dumont mūziku izdevušas ierakstu kompānijas Antinote, International Feel, Record Makers un tā piesaistījusi dažādu starptautisku mediju uzmanību (Resident Advisor, Pitchfork, NME), kā arī izskanējusi virknē festivālu un raidstaciju visā pasaulē – BBC Radio, NTS, Radio Nova, FIP FM u.c.
Kā saka pats Artūrs: ”Atskaņošu dažādu mūslaiku un pagājušā gadsimta mūziku, kas izvilkta no noputējušiem cietajiem diskiem, flesh atmiņām, atsūtīta pa pastu, atrasta uz ielas citās valstīs, draugu vai algoritmu ieteikta”.

JAVYBZ (Maskava)
Javybz (Aņa Karmanova un Jūlija Rodionova) ir duets no Maskavas. Kopā viņas ir Londonas radio stacijas NTS rezidentes, kurā viņām uzticēta ikmēneša pārraide All Styles All Smiles. Pavisam nesen Aņa un Jūlija svinēja sava radio šova desmitgadi (raidījums sākotnēji tika izveidots citā raidstacijā – Londonas Deep Frequency). Abas ir veidojušas raidījumus arī Red Light, Worldside FB, David Byrne un The Lot Radio.
Abu fokuss ir reti, klasiski, jaunizdoti un noslēpumaini ieraksti. Kopā un atsevišķi abas organizējušas pasākumus, plašu tirgus, pildījušas kuratora pienākumus festivālos, atlasījušas mūziku Tate Modern izstādei.

JEN Z (Amsterdama)
JEN Z jeb Žanete Skarule ir Kalifornijas Mākslas institūtu (CalArts) absolvējusi režisore un pieredzējusi RIGA IFF debitante. Lidojošo Mūku Templis un Sound We See: Riga projekts 2017. gadā, īsfilma Fabula šogad. Paralēli profesionālajai darbība, JEN Z demonstrē prasmes masus skatu vadīšanā uz deju grīdas.

Ziņas