SHORT RIGA: Baltic Music Video | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...

SHORT RIGA: Baltic Music Video

Kas ir mūzikas videoklips? Jautājums, kas mūs nodarbina jau piekto gadu, vienlaikus ir jautājums, uz kuru katrreiz atrodam jaunu atbildi. Dažos gados mūzikas videoklips ir kā spēļlaukums drosmīgiem eksperimentiem. Citkārt tas sasniedz jaunu tehnoloģisko kāpumu, pārdefinējot to, kas šajā žanrā iespējams. Šogad lūkosim apvienot abus: eksperimentālus mūzikas videoklipus un jaunāko tehnoloģiju sniegumu, lai iepazītu mūžam jauno spēles laukumu, kurā attēls un mūzika mijiedarbojas saskaņā ar unikāliem likumiem.

Dažas vērtības tomēr ir nemainīgas: Baltijas mūzikas video konkursa skate pulcēs skatītājus, festivāla viesus, darbu veidotājus un mūziķus RIGA IFF pēdējā piektdienā – neparastā norises vietā, kas padarīs skatīšanās pieredzi par notikumu.

Seansā: Tikšanās ar filmas veidotājiem



Filmas

Žūrija

Lī Čepmens
Mūziķis, Apvienotā Karaliste/Latvija

Britu mūziķis pašlaik dzīvo Latvijā un spēlē eksperimentālās improvizācijas grupās, MVTE un Single Window. Strādā ar starptautisku audio zīmolu sabiedriskajām attiecībām un māksliniekiem. Kopā ar daudziem industrijas vadošajiem producentiem un citiem speciālistiem nodrošina, lai mūzika tiktu pasniegta faniem saskaņā ar mākslinieka redzējumu.

Kristofs Eclsdorfers
Programmu kurators, Austrija

Austrijas un starptautiskās mūzikas video programmu kurators un iniciators īsfilmu festivālā VIS Vienna Shorts, kā arī kurators ImPulsTanz, Vīnes starptautiskajā deju festivālā, un Vīnes Rātslaukuma kinofestivālā. Programmu veidotājs un arhivārs dienās, dīdžejs un ballīšu rīkotājs naktīs. Izglītojies salīdzinošās literatūras studijās un stundām ilgi skatoties MTV.

Adriāna Roze
Režisore, Latvija

Dokumentālā kino, spēlfilmu un mūzikas video režisore, kuras darbos atkārtojas individuālās un kolektīvās apziņas mijiedarbības tēma. Viņas niansēto vizuālo valodu iedvesmojusi mūzikas un horeogrāfijas estētika. Režisores darbi ir guvuši atzinību pašmāju un starptautiskos kino forumos.

Una Rozenbauma
Režisore, Latvija

Režisore un radošā direktore, studējusi režiju un reklāmu.
Režisē reklāmas, mūzikas video, eksperimentālas un mazāk eksperimentālas īsfilmas, vienreiz sagrēkojusi ar dokumentālo kino. Ieguvusi dažādus republikas un starptautiskas nozīmes apbalvojumus un nominācijas.

Kajs Trevors
Mūzikas žurnālists, Apvienotā Karaliste

Viens no mūzikas aktualitātēm veltītā interneta žurnāla Gigwise redaktoriem. Gatavo mūzikas ziņas un apskatus, kā arī piesaista autorus. Kā kurators bijis iesaistīts festivālu Sound City, LUCfest un FOCUS Wales rīkošanā. Starptautiskā mērogā raugās pēc jauniem talantiem, bieži sekmējot grupu attīstību.