ATGĀDINĀJUMS PAR PIETEIKŠANOS KONKURSIEM | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2018

ATGĀDINĀJUMS PAR PIETEIKŠANOS KONKURSIEM

Nākamnedēļ, 8. jūnijā, noslēdzas pieteikšanās uz Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) konkursiem. Filmu veidotājiem vēl tikai septiņas dienas ir iespēja iesniegt darbus kādā no trīs festivāla konkursiem – RIGA IFF pilnmetrāžas filmu konkursam, RIGA IFF – SHORT RIGA starptautiskajam konkursam, kā arī RIGA IFF – SHORT RIGA Baltijas mūzikas video konkursam.

RIGA IFF pilnmetrāžas filmu konkursam ik gadu tiek izraudzīti 8 līdz 10 darbi no Baltijas jūras reģiona valstīm (Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Somijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas un Zviedrijas). Konkurss nenosaka ne žanra, ne stila ierobežojumus, tādēļ programmā var atrasties gan dokumentālais, gan spēles, gan animācijas, gan starpžanru kino. Šī programma veidota, galvenokārt lūkojoties pēc inovatīvas kino valodas un spēcīga individuālā rokraksta.

RIGA IFF balvai izvirzītos pretendentus vērtē starptautiska kino profesionāļu žūrija, kurā šogad strādās Helsinku starptautiskā kino festivāla Love&Anarchy vadītāja Anna Metele, Čehijas Kino centra pārstāve Barbora Ligasova, Igaunijas teātra un kino režisors, pagājušā gada RIGA IFF galvenās balvas ieguvējs Rainers Sarnets, kā arī kino programmu kurators Andrejs Tenesesku, kas pārstāv vienu no vadošajiem kinofestivāliem pasaulē – Toronto starptautisko kinofestivālu.

Konkursa laureātam tiks pasniegta RIGA IFF galvenā balva – sadarbībā ar mākslinieku Ervīnu Broku veidotā Rīgas gaiļa bronzas skulptūra, kas sastāv no 8 daļām, – kā arī naudas balva 2000 eiro apmērā.

SHORT RIGA starptautiskā konkursa ietvaros žūrija izvērtēs 30 līdz 35 interesantākos īsfilmu pieteikumus. Tās sastāvā – animācijas filmu režisore un māksliniece Kintisa Lundgrēna, kas uzaugusi Igaunijā, bet nu strādā Horvātijā, filmu programmu konsultants un veidotājs no Itālijas – Enriko Vannuči, rakstniece un kinokritiķe Ieva Viese-Vigula, kino režisors un pētnieks Jānis Putniņš, kā arī Norvēģijas īsfilmu festivāla Minimalen direktors Pērs Fikse. Šī konkursa uzvarētājs tiks apbalvots ar Sudraba zalkti (sudraba piespraudi ar zalkša zīmi, kas ir visas SHORT RIGA programmas simbols), kā arī saņems naudas balvu 1000 eiro apmērā.

Savukārt SHORT RIGA Baltijas mūzikas video konkursa ietvaros tiks vērtēti labākie Baltijas valstu mūzikas video. Šogad savu iesaisti žūrijas darbā jau apstiprinājusi vairāku Vācijas festivālu Mūzikas video un īsfilmu programmu kuratore Džesika Manštetena, dziesmu autors, vairāku grupu un projektu līderis un dalībnieks, andergraunda mūziķis Juris Simanovičs un audiovizuālo mediju māksliniece Inese Vēriņa-Lubiņa. Konkursa uzvarētājam žūrija pasniegs Sudraba zalkti Riga IFF Apbalvošanas ceremonijā.

Plašāka informācija par konkursiem šeit

RIGA IFF, kas šogad norisināsies no 18. līdz 31. oktobrim, top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, ES programmas „Radošā Eiropa – MEDIA”, Nacionālā Kino centra un Rīgas domes atbalstu.

Ziņas