ARTDOCFEST KONKURSA SKATE PILNĪBĀ PĀRCEĻAS UZ RĪGU | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2018

ARTDOCFEST KONKURSA SKATE PILNĪBĀ PĀRCEĻAS UZ RĪGU

Šoruden dokumentālo filmu programmas ARTDOCFEST/RIGA filmu skate būs daudz vērienīgāka, jo pirmo reizi ietvers visu Krievijas vadošā dokumentālā kino festivāla Artdocfest konkursa programmu – skatītāju vērtējumam tiks nodota 21 filma, un katra no tām būs pirmizrāde: kāda piedzīvosLatvijas, cita Baltijas vai Eiropas, bet dažas – Pasaules pirmizrādi.

Krievijā šogad jau 12. reizi tiks rīkots dokumentālā kino festivāls Artdocfest, tomēr tajā varēs demonstrēt vien daļu no konkursa programmas. Cenzūras, birokrātisko un citu iemeslu dēļ kaimiņvalstī pašlaik nav iespējama vairāku starptautiskajam konkursam izraudzīto filmu izrādīšana, tādēļ pieņemts lēmums konkursa skati pilnā apjomā līdz ar žūrijas darbu rīkot RIGA IFF programmas ARTDOCFEST/RIGA ietvaros.

Festivāla Artdocfest prezidenta un RIGA IFF programmas ARTDOCFEST/RIGA kuratora Vitālija Manska komentārs: “Vienmēr esam izvirzījuši un izvirzām kā savu mērķi plašam skatītāju lokam padarīt pieejamu dokumentālo kino, kas ataino realitāti un ko raksturo autoru mākslinieciskās valodas un pieejas savdabība. Diemžēl Krievijas pašreizējās kultūrpolitikas radītie apstākļi to nepieļauj. Kultūras vietā izvirzot propagandu, valsts zaudē saikni vispirms ar elitēm un kā sekas tam – ar sabiedrību. Kultūras aicinājums ir veidot un sagatavot sabiedrību evolūcijai, citādi iespējama vien revolūcija. Artdocfest izrāda filmas, kuras aplūko aktuālo, un arī savu stāstu ieauž šī laika plūduma hronikā… Mēs vēl neejam pagrīdē un nedodamies emigrācijā, tomēr esam spiesti izmantot kā pirmā, tā otrā pieredzi.”

RIGA IFF, kas šogad norisināsies no 18. līdz 31. oktobrim, top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, ES programmas „Radošā Eiropa – MEDIA”, Nacionālā Kino centra un Rīgas domes atbalstu.

Kino seansi notiks kinoteātros Splendid Palace, Kino Bize, K Suns un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Ziņas