Jaunumi RIGA IFF Kolekcijā – tiešsaistes filmu klāstu papildina vēl divi aizvadītās festivāla sezonas spīdekļi | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2024

Jaunumi RIGA IFF Kolekcijā – tiešsaistes filmu klāstu papildina vēl divi aizvadītās festivāla sezonas spīdekļi

Izbaudi aizvadītajās RIGA IFF sezonās izrādītās filmas sev ērtā laikā un vietā ar RIGA IFF Kolekciju tiešsaistē! Jau pieejamo 24 filmu izlase nu papildināta ar vēl divām festivāla desmitgades sezonā iemīļotām filmām – britu jaunā kino pieteikumu „Zilā Džīna” un mīklaino spoku stāstu „Mūžīgā meita”. Šīs un citas kolekcijas filmas ar subtitriem latviešu valodā iespējams iznomāt un noskatīties sev ērtā laikā un vietā RIGA IFF Kolekcijas tiešsaistes nomas platformā.

Kolekcijas tiešsaistes filmu izlasi papildina aizvadītās festivāla sezonas atklājums – britu režisores Džordžijas Ouklijas debijas pilnmetrāžas filma „Zilā Džīna” (Blue Jean). Laikmeta balsi rekonstruējošais stāsts atsedz sporta skolotājas Džīnas dubultdzīvi atstoņdesmito izskaņā, laikā, kad Lielbritānija ir Tečeres konservatīvās valdības grožos. Skaņu celiņā ducinās astoņdesmito gadu elektropopa himnu ritmi, bet 16mm kino lentes graudā prasmīgi ietverts ne tikai subkultūru uzplaukums un Lielbritānijas politiskie labirinti, bet arī iluziorā brīvības sajūta un bāru sarkanzilie starmeši, kas kontrastē ar Džīnas publisko, pasteļzilos toņos ieskauto skolotājas tēlu.

Tāpat tiešsaistes nomas platformā online.rigaiff.lv pieejama arī kulta režisores Džoenas Hogas un producenta Mārtina Skorsēzes filma „Mūžīgā meita” (The Eternal Daughter). Tildai Svintonei sniedzot pārpasaulīgu tēlojumu abās galvenajās lomās, atzinīgi novērtētā režisore-scenāriste Hoga radījusi elpu aizraujošu psiholoģisku spoku stāstu, kas šķetina atvašu un vecāku attiecības un pieaugšanas emocionālo „bagāžu”. Varoņu pieredzi miglā ieskautajā viesnīcā caurvij uzmācīgas skaņas un spiedīgs nemiers, kas līdzinās atmiņu neuzticamajiem impulsiem, kā arī atsauces uz Radjarda Kiplinga īsstāstiem, Kubrika “Mirdzumu”, Hičkoka “Vertigo” un pašas Hogas daiļradi.

RIGA IFF Kolekcija ir īpaša kino darbu izlase, kurā apkopotas mākslinieciski augstvērtīgas Eiropas un pasaules filmas no festivāla iepriekšējo sezonu programmām. Ieguvuši skatītāju, kino kritiķu un festivālu žūriju atzinību, šie darbi nu turpina savu ceļu pie skatītājiem Latvijas kinoteātros un citos izrādīšanas formātos. Filmu izlase ir apkopota RIGA IFF Kolekcijas tiešsaistes platformā online.rigaiff.lv, ļaujot skatītājiem visā Latvijā tiem ērtā laikā un vietā izbaudīt kvalitatīvu un drosmīgu kino, neizejot no mājām.

Vairāk informācijas par nomai pieejamajām filmām un tiešsaistes platformas lietošanu: online.rigaiff.lv.

Ziņas