Kino dārgakmeņi jaunākajiem skatītājiem RIGA IFF Kolekcijas tiešsaistes nomā | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2024

Kino dārgakmeņi jaunākajiem skatītājiem RIGA IFF Kolekcijas tiešsaistes nomā

Sagaidot skolēnu brīvlaiku, tiešsaistes nomas platformā RIGA IFF piedāvā izklaidējošu un izglītojošu bērnu un ģimenes filmu izlasi. Tajā apkopotas trīs aizraujošas RIGA IFF Kolekcijas filmas – “Piedzīvojumi Ašas zemē“, “Los Bando” un “Juku un Himalaju zieds” –, kas ne tikai izklaidēs, bet arī iepazīstinās jaunākos skatītājus ar kino maģiju. Šīs un citas RIGA IFF Kolekcijas filmas pieejamas tiešsaistes nomas platformā online.rigaiff.lv visā Latvijas teritorijā.

Rādot uzdrošināšanos pārkāpt valodas barjerām, sociālajai izcelsmei un aizspriedumiem, ģimenes filma “Piedzīvojumi Ašas zemē” atsedz vēsturiski sarežģītās un neviennozīmīgās iebraucēju un pirmiedzīvotāju attiecības. Tas ir emocionāli silts lielā ekrāna kino mazajiem skatītājiem, kuri alkst īstu piedzīvojumu kā grāmatās par senām karotāju ciltīm, savvaļas zirgiem un plašām, krāčainām upēm. Filma ierunāta latviešu valodā un piemērota bērniem no 8 gadu vecuma.

Savukārt neprātīgām avantūrām piepildītā ceļa filma “Los Bando” seko pusaudžu rokgrupas braucienam uz Norvēģijas ziemeļiem. Jaunie mūziķi ceļā uz rokmūzikas konkursu ne tikai sacenšas ar laiku, bet arī pamanās iekulties absurdās ķibelēs. Aizraujot jebkuru piedzīvojumu kāru dvēseli, “Los Bando” caurvij niansēts humors, cilvēciska sirsnība un arī pusaudžu ikdienas rūpju neizbēgamā nasta. Filma norvēģu valodā ar subtitriem latviski.

Starp RIGA IFF Kolekcijas filmām tiešsaistē ir pieejama arī animācijas filma “Juku un Himalaju zieds“, muzikāli krāšņa pasaka par pelīti Juku. Ceļa filmas žanrā veidotais piedzīvojums, jaunākajiem skatītājiem ļauj izbaudīt animācijas maģiju un iedrošina nepadoties. Aizraujošo krāsu un formu karuseli papildina mīklas, dziesmas, mazāk gaidīti ļaundari un jauni draugi uz mūžu. Filma ierunāta latviešu valodā un piemērota pirmsskolas un sākumskolas auditorijai.

RIGA IFF Kolekcija ir īpaša kino darbu izlase, kurā apkopotas mākslinieciski augstvērtīgas Eiropas un pasaules filmas no festivāla iepriekšējo sezonu programmām. Ieguvuši skatītāju, kino kritiķu un festivālu žūriju atzinību, šie darbi kā lieliem, tā maziem kino mīļiem nu turpina savu ceļu pie skatītājiem citos izrādīšanas formātos. Filmu izlase ir apkopota RIGA IFF Kolekcijas tiešsaistes platformā online.rigaiff.lv, ļaujot skatītājiem visā Latvijā tiem ērtā laikā un vietā izbaudīt kvalitatīvu un drosmīgu kino, neizejot no mājām.

Vairāk informācijas par filmām un tiešsaistes platformas lietošanu: online.rigaiff.lv.

Ziņas