RIGA IFF izsludina pieteikšanos praksei – iespēja pielietot un nostiprināt profesionālās iemaņas starptautiskā kultūras notikumā | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2024

RIGA IFF izsludina pieteikšanos praksei – iespēja pielietot un nostiprināt profesionālās iemaņas starptautiskā kultūras notikumā

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF) no 21. marta uzsāk pieteikumu pieņemšanu praksei vairākās ar 2024. gada festivāla organizēšanu saistītās jomās – komunikācijā un audiovizuālo materiālu izstrādē, asistēšanā festivāla programmas kuratoriem, sociālo mediju satura veidošanā u. c. Prakses ietvaros gan ar mākslas un kultūras menedžmentu saistīto, gan citu nozaru studentiem ir iespēja vairāku mēnešu garumā pielietot un attīstīt savas profesionālās iemaņas, kā arī iegūt jaunas zināšanas un starpdisciplināru pieredzi. Kandidātu pieteikumi tiek pieņemti līdz 21. aprīļa plkst. 23.59, bet atlases rezultāts tiks paziņots ne vēlāk kā 29. aprīlī.

Prakse komunikācijas departamentā ļauj piedalīties ar festivāla publisko komunikāciju saistīto procesu plānošanā un izpildē, kā arī audiovizuālā satura izstrādē. Uzdevumu loks ietver festivāla tīmekļa vietnes, sociālo tīklu kontu un citu platformu administrēšanu, video adaptācijas un izstrādi, digitālo un drukas materiālu maketēšanu un mājaslapas dizaina risinājumu izstrādi.

Iespējams nākt talkā arī festivāla filmu programmas kuratoriem, piedaloties programmas sadaļu aprišu veidošanā un komunikācijā ar nozares pārstāvjiem un sadarbības partneriem visā pasaulē. Prakse programmas departamentā ietver tādus darbus kā dalību konkursu pieteikumu izskatīšanā, programmas īstenošanai un turpmākai festivāla komunikācijai nepieciešamās informācijas apkopošanu, kā arī citu administratīvu pienākumu veikšanu.

Iespējams iesaistīties arī tiešsaistes kino izglītības platformas RIGA IFF Kino klubs darbībā. Prakses ietvaros izstrādājot un publicējot saturu Kino kluba sociālo mediju kontos, būs iespēja ne tikai pielietot, bet arī pilnveidot komunikācijas menedžmenta prasmes un gūt ieskatu par kino izglītības vērtību spriestspējīga nākotnes kino skatītāja audzināšanā.

Festivāla 11. sezona šoruden norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim, bet praksi vairākās ar festivāla norises organizēšanu saistītās jomās varēs uzsākt jau sākot no maija. Lielāko daļu darbu prakses ietvaros iespējams veikt attālināti. Praksei iespējams pieteikties līdz 21. aprīļa plkst. 23.59. Par uzaicinājumu uz interviju vai atteikumu kandidāti tiks informēti līdz 29. aprīlim; izvēlētajiem kandidātiem tiks organizēta intervija ar prakses vadītāju.

Papildu informācija par RIGA IFF departamentu piedāvātajām prakses pozīcijām un periodiem, pretendentu vēlamajām iemaņām un sadarbības laikā attīstāmajām kompetencēm meklējama festivāla vietnē prakse.rigaiff.lv.

Ziņas