RIGA IFF komandai pievienojas kuratori Leo Soesanto un Lorensa Rejmonda | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2022

RIGA IFF komandai pievienojas kuratori Leo Soesanto un Lorensa Rejmonda

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) īsfilmu programmas veidotāju komandai pievienojušies kuratori Leo Soesanto un Lorensa Rejmonda – spēcīgi profesionāļi, kuri guvuši plašu pieredzi strādājot Kannu, Roterdamas, Toronto un citos pasaules līmeņa kinofestivālos.
RIGA IFF īsfilmu sadaļas SHORT RIGA izveidotāja un ilggadīgā vadītāja Anna Zača nu pievērsusies citai radošai darbībai, bet aiz sevis atstāj spēcīgus pamatus festivāla īsfilmu programmas turpmākai attīstībai – gan publiskajā, gan nozares pasākumu arēnā, par ko turpinās rūpēties līdzšinējā īsfilmu sadaļas koordinatore Lauma Kaudzīte.

Leo Soesanto, kas pagājušajā gadā bija SHORT RIGA Īsfilmu konkursa žūrijas loceklis, šogad, kopā ar starptautisku atlases komisiju veidos abas RIGA IFF Īsfilmu konkursa programmas – starptautisko un nacionālo.

“Pērn es biju daļa no SHORT RIGA žūrijas un mani patīkami pārsteidza Annas Začas un viņas atlases komisijas izveidotā programma – tā bija dažāda, izaicinoša, aizkustinoša… Uzzinot par iespēju kūrēt šo īsfilmu sadaļu, es piekritu – tā ir lieliska vieta vietējo un starptautisko talantu izrādīšanai un izcelšanai.

Es vēlos auditorijai Rīgā piedāvāt emociju, formātu un žanru dzīres. Lai vai kā, filmu izlase nevar būt iepirkumu saraksts, īsfilmām mums jāvēsta par mūsu pasauli, par aktuālo kino,” pauž Leo.

Leo Soesanto ir Parīzē dzīvojošs kino kurators un publicists, kurš rakstījis tādiem izdevumiem kā “Libération”, “Les Inrockuptibles”, “Vogue Paris”, “Premiere” un “Grazia”. Soesanto ir plaša kuratora pieredze – no 2009. līdz 2015. gadam viņš ir bijis pilnmetrāžas filmu izvēles komisijā Kannu kinofestivāla Kritiķu nedēļas programmai, kur no 2017. līdz 2021. gadam vadījis arī īsfilmu programmas atlases komisiju. Bet no 2016. līdz 2020. gadam viņš strādājs par filmu kuratoru arī par autorkino meku dēvētajā Roterdamas kino festivālā (IFFR).

Savukārt Lorensa Rejmonda kūrēs skatītāju iemīļoto Festival Darlings īsfilmu izlasi un kopā ar Laumu Kaudzīti veidos kino industrijas pārstāvjiem paredzēto SHORT RIGA Test Screenings sadaļu.

Lorensa Rejmonda ir aktīvi praktizējoša kino kritiķe, publiciste un kuratore, kura kopš 2002. gada sadarbojas ar tādiem kino izdevumiem kā “Cinéastes”, “Fluctuat.net” un “So Film”. Viņa no 2012. līdz 2018. gadam ir bijusi atbildiga par īsfilmu programmas izveidi Kannu kinofestivāla Directors’ Fortnight programmai, kā arī 7 gadus kūrējusi Kvebekas pilsētas kinofestivālam Kanādā.

 

RIGA IFF Īsfilmu konkursā arī šogad dažādu žanru īsformāta darbi no visas pasaules sacentīsies gan par festivāla balvu, “Sudraba zalkti”, un naudas balvām, kā arī kandidatūru Eiropas Kino Akadēmijas (EFA) balvai “Eiropas īsfilma 2023”. Pieteikšanās RIGA IFF Īsfilmu konkursam tiks izzinota 22. martā RIGA IFF mājaslapā.

Ziņas