SHORT RIGA atklāšanas seansā “Rīgas ceriņi” – īsfilma par smakām | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

SHORT RIGA atklāšanas seansā “Rīgas ceriņi” – īsfilma par smakām

Šī gada SHORT RIGA atklāšanas seanss būs veltīts Latvijas autoru īsfilmu nacionālajām pirmizrādēm, un ar prieku paziņojam, ka tajā izrādīsim Lizetes Upītes īsfilmu “Rīgas ceriņi.” Igaunijā, Portugālē, Francijā un Latvijā studējušās režisores ar roku zīmētā animācijas filma pēta to, cik dažādos veidos kāda personīgajā telpā ielaužas citu cilvēku smakas. Rīgā veiktās intervijas un skaņu režisora Ģirta Biša audio ieraksti atklāj galvaspilsētu traģikomiskā veidā, kam piemērots jēdziens “dokumentālā spēlfilma.”

Autores darbs “Nakts pastaigas” 2018. gadā tika izvirzīts balvām piecās “Lielā Kristapa” kategorijās, un Upīte saņēma apbalvojumu kā labākā animācijas māksliniece, savukārt Ģirts Bišs par labāko skaņas režiju. “Nakts pastaigas” tika augstu novērtēta arī vienā no vecākajiem un vērienīgākajiem filmu festivāliem Ziemeļeiropā, Fredrikstādes animācijas festivālā, saņemot Grand Prix.

Lizetes Upītes īsfilmas vieno spilgta vides atklāšana, kā arī īpatnējas un ikdienā nepamanītas personīgās pieredzes. Viņa savos darbos iespaidojas no pilsētām, kurās tie tapuši, – stāstiem par Rīgu piemīt kas ļoti īpašs. “Rīgas ceriņi” zīmēti Francijā, uzturoties mākslas rezidencē, un ir studijas Papy3D Productions (Francija) un Atom Art (Latvija) kopražojums.

Vairāk par festivāla SHORT RIGA sadaļu varat uzzināt šeit.

Atgādinām, ka 29. maijā tirdzniecībā nonāks 100 ekskluzīvi 10-biļešu komplekti, kas ir iespēja laicīgi parūpēties par ievērojami izdevīgāku RIGA IFF apmeklējumu rudenī.

Biļešu komplektu varēs iegādāties mūsu biļešu sadaļā!

Ziņas