Valmieras vasaras teātra festivāla laikā RIGA IFF piedāvās brīvdabas kino vakarus | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

Valmieras vasaras teātra festivāla laikā RIGA IFF piedāvās brīvdabas kino vakarus

Valmieras vasaras teātra festivāls šogad norisināsies no 2. līdz 4.augustam. Ar devīzi Dzīvā pilsēta tas aicinās mesties piedzīvojumos bērnus, jauniešus un viņu vecākus. Līdztekus deviņām izrādēm, kuras tiks izrādītas teātrim neierastās vietās, izrāžu apmeklētājiem, valmieriešiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāta plaša paralēlā programma, kas ļaus izdzīvot piedzīvojumus arī ārpus izrāžu norises vietām. Gaidīts notikums lieliem un maziem ir brīvdabas kino vakari, kuri tapuši sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu.

Kino programma piemērota visu vecumu skatītājiem, bet jo īpaši bērniem un jauniešiem. Kompaktajā trīs filmu izlasē iekļautie darbi ir aizvadīto gadu RIGA IFF bērnu filmu programmas Kids Weekend lielākās veiksmes – bērnu žūrijas laureātes un skatītāju iemīļotas filmas. Tie ir aizrautīgi un sirsnīgi piedzīvojumu stāsti, kas savos vēstījumos patīkami atšķiras no tā, ko esam pieraduši redzēt uz lielajiem ekrāniem. Visas filmas tik demonstrētas ar subtitriem latviešu valodā un to sākums plkst. 22.00, pavisam neilgi pēc saules rieta. Kino skatīšanās notiks Festivāla centrā, Vecpuišu parkā, Valmierā. Brīvdabas kino seansi apmeklētājiem bez maksas.

SKATĀMĀS FILMAS

2. augustā/ 213. ISTABA / rež. Emēlija Lindbloma / Zviedrija / 2017
Filma stāstīs par istabu ar numuru 213, kurā negaidītu notikumu dēļ tiek izmitinātas meitenes. Te neiztikt bez mīklainiem notikumiem, kas neviļus noved pie jautājuma – vai leģenda par nometnē mājojošo spoku ir patiesa? Filma 2017. gadā saņēmusi RIGA IFF bērnu žūrijas balvu. Filmas izrādīšanu atbalsta Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā.
Ieteicamā auditorija: 9+

3. augustā/ LOS BANDO / rež. Kristians Lo / Norvēģija, Zviedrija / 2018
Stāsts par rokgrupu Los Bando Immortale, kurai ir lieli sapņi, bet trūkst basģitārista, un….Aksels īsti neprot dziedāt. Viss mainās, kad grupai pievienojās deviņgadīgā čelliste Tilda un vietējais sacīkšu braucējs Martins negaidīti piekrīt grupu vest līdz Trumsē, kur notiks Norvēģijas roka čempionāts. Filma 2018. gadā saņēmusi RIGA IFF bērnu žūrijas balvu. Filmas izrādīšanu atbalsta Norvēģijas Karalistes vēstniecība Latvijā.
Ieteicamā auditorija: 7+

4. augustā / GĀJPUTNI / rež. Olivjē Ranžē / Beļģija, Francija / 2015
Filma stāsta par Keitiju, kuras dzimšanas diena ir 29. februārī. Tēvs viņai uzdāvina savādu dāvanu – olu, no kuras jāizšķiļas putnēnam. Turpat blakus ir arī Margo, kura nogurusi no ķīviņiem ar vecākiem. Taču brīdī, kad noslēpumainā ola beidzot šķiļas, abas meitenes tiek ierautas neaizmirstamā ceļojumā. Filma atzītā kā labākā Eiropas bērnu filmu asociācijas (ECFA) balsojumā.
Ieteicamā auditorija: 7+

Ilggadējā sadarbība abu festivālu starpā ir lieliska iespēja papildināt viena festivāla programmu un  atzīmēt otra festivāla tuvošanos – Rīgas Starptautiskais kino festivāls šogad notiks no 17. līdz 27. oktobrim.

Visas Valmieras vasaras teātra festivāla dienas Vecpuišu parkā darbosies Festivāla centrs. Tas tiks iekārtots sadarbībā ar Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA rīkoto starptautisko vasaras skolu FestivaL’and 2.0. Jaunievedums šajā gadā – centrā būs īpaši iekārtota pop – up radio studija, kurā ikviens varēs līdzdarboties –  ieklausoties un rosinot sarunas ar režisoriem, aktieriem un interesantiem cilvēkiem. Savukārt sestdien Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs piedāvās dažādu mākslinieku praktiskas meistardarbnīcas bērniem un jauniešiem, ļaujot izglītoties un pašu spēkiem veidot ieskatu mākslas pasaulē. Visas aktivitātes Festivāla centrā apmeklētājiem bez maksas.

Biļetes uz festivāla izrādēm iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs, Valmieras Drāmas teātrī, kā arī internetā www.valmierasfestivals.lv, www.vdt.lv un www.bilesuparadize.lv.

Valmieras vasaras teātra festivāls notiks ceturto reizi, līdz šim ik gadu pulcējot vairāk nekā 5000 apmeklētāju. Festivālu rīko Valmieras teātris sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu.

Ziņas