33. Eiropas Kinoakadēmijas balvu ceremonija no 8. līdz 12. decembrim norisinās tiešsaistē | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2020

33. Eiropas Kinoakadēmijas balvu ceremonija no 8. līdz 12. decembrim norisinās tiešsaistē

Šodien sākas 33. Eiropas Kinoakadēmijas balvu ceremonija, kas norisināsies kā virkne tiešsaistes notikumu, ik vakaru plkst. 21.00 (pēc Latvijas laika) no 8. līdz 12. decembrim. Rīgas Starptautiskais kino festivāls ir oficiāls tiešraides partneris un visiem notikumiem iespējams sekot zemāk.

Ceremonija godā Eiropas kino sasniegumus dažādās kategorijās un to ar savu klātbūtni pagodinās vairāki izcili Eiropas kino veidotāji. Starp nominantiem (pilns saraksts šeit) tādi RIGA IFF 2020 izrādīti darbi kā Undīne, Mārtins Īdens un Berlīne, Aleksandra laukums

Savukārt par labākās īsfilmas titulu cīnās gan RIGA IFF 2019 izvirzītā EFA īsfilmas kandidatūra Tēvoča Tomasa dienu uzskaite, gan šī gada SHORT RIGA Festival Darlings skatē izrādītais Saules suns. Uzvarētājs tiks paziņots ceturtdien, 10. decembrī.

Programma sāksies ar diskusiju 8. decembra vakarā, kas veltīta nozares pārmaiņām pēc pašreizējās krīzes (tajā piedalās vairāki prominenti nozares pārstāvji, tostarp Agņeška Holanda).

No 9. līdz 11. decembrim pusstundu ilgajās vakara pārraidēs tiks pasniegts vairums balvu, savukārt pašu svarīgāko kategoriju uzvarētājus paziņos 12. decembra noslēguma ceremonijā. Ar pilnu programmu var iepazīties Eiropas Kinoakadēmijas balvas mājaslapā.

Ziņas