BERLINALE 2019 RIGA atklāšanā – “Sistēmas grāvējas” ilgas pēc mājām | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

BERLINALE 2019 RIGA atklāšanā – “Sistēmas grāvējas” ilgas pēc mājām

BERLINALE 2019 RIGA ir Vācijas galvenā kino notikuma Berlinale filmu izlase, kas apliecina vācu kino izteiksmes spēku un daudzveidību. Šo izlasi 23. oktobrī atklās režisores Noras Fingšeites spēcīgā debija pilnmetrāžas kino – “Sistēmas grāvēja”.

“Sistēmas grāvēja” ieguva Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla Sudraba lāci. Tā ataino deviņus gadus vecas meitenes mēģinājumus atrast mājas apstākļos, kuros no sistēmas grāvējiem steidz atbrīvoties ikviens aprūpētājs. Filma ir tapusi kā rezultāts daudzus gadus ilgušai izpētei, kas aizsākās, kad režisore pirmo reizi saskārās ar neoficiālo apzīmējumu “sistēmas grāvējs”. Nemītigi mainīgie dzīves apstākļi, nenoturīgās attiecības un aprūpes speciālisti filmā attainoti, fokusējoties uz jaunās meitenes skaudro pieredzi. Filmas režisore saka: “Bērna vardarbība ir sauciens pēc palīdzības. Vienmēr.”

BERLINALE 2019 RIGA filmu izlase ir ne tikai vienreizēja iespēja redzēt šīs filmas uz kinoteātru ekrāniem Rīgā, šie darbi ir arī Vācijas sabiedrības un kultūras dzīves spogulis. BERLINALE 2019 RIGA top sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā.

Šajā ierakstā

Ziņas