RIGA IFF 2020: Apzinot nezināmo | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2020

RIGA IFF 2020: Apzinot nezināmo

Pārmaiņas skar visus, un nozīmīgas izmaiņas tikai retu reizi ir iespējams glīti ieplānot ar ierakstu virtuves kalendārā. Lai arī neparedzamais notiek visu laiku, nevar noliegt, ka pēdējos mēnešos ar šo dzīves realitāti pastiprināti ir nācies saskarties teju visiem. Ko šībrīža situācijā var darīt kinofestivāls – tā veidotāji, skatītāji, autori?

Apzināt nezināmo, pieņemt to un padarīt par savu. Saprast, ka savā mūžā vienmēr plānojam vienu, bet notiek kas cits. Vienu plānoto dzīves scenāriju nomaina nākamais. Un tie visi ir mūsu – gan tie, kas bija, gan tie, kas vēl būs.

Mākslā mēs alkstam piedzīvot neparasto un negaidīto, aktīvi līdzpārdzīvojam un ieintriģēti vērojam to, kā filmas varoņi un pats filmas medijs stāv nezināmā priekšā un, droši sperot soli, atrod pareizo ceļu. Pasaulē notiekošos sarežģījumus un pārmaiņas mēs varam izvēlēties uztvert dažādi – ar aizkaitinājumu, aizdomām, pārdomām, vai arī drošu pārliecību, ka neesam situācijas ķīlnieki un patiesībā šī pieredze pieder mums. Un ar to varam darīt visu, ko vien vēlamies.

Tieši ar šādu pārliecību RIGA IFF festivāls paziņo, ka no 15. – 25. oktobrim jau septīto reizi tiksies ar skatītājiem, filmu autoriem un kino pasaules profesionāļiem, lai vēlreiz kopīgi nostātos nezināmā priekšā un padarītu to par savu. Aicinām skatītājus sevī audzēt piedzīvojuma un jaunatklājuma alkas, jo šis gads būs inovācijām bagāts ne tikai programmas saturā, bet arī formātā – festivāls ir gatavs norisināties gan klātienē, gan tiešsaistē, atkarībā no tā, ko tuvākajā nākotnē mūsu priekšā cels nezināmais. Skaidrs ir viens – festivāls būs un turpinās savu misiju nezūdošā kvalitātē.

 

 

RIGA IFF 2020 no 19. maija sniegs festivāla uzticamākajiem skatītājiem iespēju iegādāties desmit biļešu komplektus par izdevīgu cenu un nodrošināt savu sastapšanos ar drosmīgām pēdējā laika kino formām un savas uztveres robežas paplašinošiem stāstiem pavisam drīzā nākotnē.

Nezināmais ir tepat. Kā kino, tā dzīvē. Skatāmies, ļaujam nezināmajam atklāties, rūdāmies un esam drosmīgi. Lai top vēl labāka, vēl pilnasinīgāka dzīve. Lai top festivāls, jau atkal – izdomāts no jauna.

RIGA IFF 2020, 15. – 25. Oktobris.

Ziņas