RIGA IFF aicina pieteikties mācību praksei | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2022

RIGA IFF aicina pieteikties mācību praksei

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF) izziņo pieteikšanos mācību praksei dažādās 2022. gada festivāla darbības sfērās – RIGA IFF komunikācijas departamenta darbā, viesu un auditorijas servisa darbā, kā arī asistējot festivāla programmas kuratoru darbā. RIGA IFF šogad norisināsies no 13. līdz 23. oktobrim, taču darbs pie tā organizēšanas ir jau sācies. Prakses ietvaros gan ar kultūru saistīto novirzienu studentiem, gan citās nozarēs studējošajiem piedāvājam iegūt daudzpusīgas zināšanas un starpdisciplināru pieredzi vairāku mēnešu garumā. Plašāks izklāsts – prakse.rigaiff.lv.

Mācību praksē iespējams iesaistīties dažādos periodos, no maija līdz oktobrim, ar iespēju lielāko prakses uzdevumu daļu veikt attālināti. Augstskolu studentiem šī ir iespēja ielūkoties starptautiska kino kultūras notikuma veidošanā, vairāku mēnešu garumā nostiprinot savas kompetences un iegūstot jaunas prasmes augsti profesionālā vidē.

Iepazīt ar zīmola komunikāciju saistītos procesus iespējams komunikācijas departamentā, kas nodrošina RIGA IFF organizēto norišu publisko komunikāciju un mārketingu, kā arī uztur un attīsta RIGA IFF tēlu. Praktikantiem piedāvājam iesaistīties satura izstrādē festivāla tīmekļa vietnei, medijiem un soctīkliem, kā arī kopā ar festivāla komandu veidot video materiālus. Šai pozīcijai īpaši noderīga būs spēja koordinēt informācijas nodošanu starp dažādiem festivāla departamentiem un sadarbības partneriem.

Iespējams nākt talkā arī programmas kuratoru darbam – gan piedalīties Extended Realities – paplašinātās realitātes – norišu veidošanā, iepazīstot auditorijas piesaisti un saziņu ar speciālistiem, gan piedalīties aktīvā festivāla filmu programmas sagatavošanas darbā.

Festivāla norisē liela loma ir klātienes un tiešsaistes viesu – žūrijas, režisoru un producentu – koordinēšanai viesu departamentā. Šī prakse ietver saziņas nodrošināšanu organizējot to dalību, ceļošanu un izmitināšanu, kā arī personīgo festivāla grafiku sastādīšanu un uzraudzīšanu.

Iepazīties ar “hibrīdfestivāla” infrastruktūras sagatavošanas darbiem gan fiziskajā, gan digitālajā vidē piedāvā prakse RIGA IFF Auditorijas servisā – šajā darbā praktikantam būs iespēja strādāt ar datu un atsauksmju analīzi, kā arī infrastruktūras sagatavošanas darbiem, kas festivāla apmeklētājiem nodrošina nevainojamu liela mēroga kultūras pasākuma pieredzi.

Pieteikšanās praksei festivālā ir atvērta līdz 17. maija plkst 23.59. Pieteikumi tiks izskatīti un uz tiem atbildēts līdz 31. maijam. Ar izvēlētajiem kandidātiem tiks organizēta prakses vadītāja intervija.

Vairāk informācijas par RIGA IFF departamentu prakses periodiem, pretendentu vēlamajām iemaņām un mācību prakses laikā attīstāmajām kompetencēm – festivāla vietnē prakse.rigaiff.lv.

Ziņas