RIGA IFF aicina skolēnus no visas Latvijas pieteikties “Kino kluba” fokusgrupai | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2022

RIGA IFF aicina skolēnus no visas Latvijas pieteikties “Kino kluba” fokusgrupai

Pasaulē, kas aizvien straujāk paliek audiovizuāla, Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF), sadarbībā ar Norvēģijas Kino klubu apvienību (NFK) ir uzsācis jaunu projektu – 10 bezmaksas videonodarbību ciklu, kurā bērni un jaunieši varēs uzzināt vairāk par kino, video un citu “kustīgo attēlu” tapšanas vēsturi, pielietojuma veidiem un lomu sabiedrisko procesu izpratnē.

Šobrīd RIGA IFF Kino klubs atrodas izstrādes stadijā un pie skatītājiem nonāks 2023. gada janvārī. Lai to padarītu pēc iespējas piemērotāku tā mērķauditorijai, tiek meklēti 9-15 gadus jauni fokusgrupu dalībnieki, kas pirmie varēs novērtēt topošo projektu, izteikt savas domas un palīdzēt aktuāla un aizraujoša kultūras produkta radīšanai.

Desmit tiešsaistē pieejamās videonodarbībās dažādu kino profesiju pārstāvji – režisori, scenāristi, kostīmu mākslinieki un citi – stāstīs par to, kāda ir viņu profesijas īpašā loma kinodarba veidošanā un kā viņu paveiktais ietekmē skatītāju baudīto gala rezultātu. Šīs nodarbības papildinās arī darba lapas, kas ļaus apgūto nostiprināt gan klases telpā, gan patstāvīgi, kā arī platformā izvietota RIGA IFF kuratoru un Norvēģijas Kino klubu apvienības veidota filmu izlase. Skatoties filmas, skolēniem būs iespēja pielietot savas jauniegūtās zināšanas viņu vecumam piemērotā un mākslinieciski augstvērtīgā veidā, palīdzot gūt lielāku orientēšanās spēju arī citos audiovizuālajos formātos – sociālo tīklu video un televīzijā.

Fokusgrupu dalībniekiem tiks sniegta iespēja iepazīties ar plānoto videonodarbību saturu, novērtēt to un sniegt savus ieteikumus! Pieteikties individuāli vai skolotājiem piesakot savus audzēkņus no visas Latvijas iespējams līdz 23. aprīlim (pagarinātais pieteikšanās termiņš), savukārt pirmā fokusgrupa norisināsies tiešsaistē 25. aprīlī plkst. 16:00, saziņas platformā “Zoom” (saite tiks nosūtīta pirms pasākuma visiem apstiprinātajiem dalībniekiem). RIGA IFF ar izvēlētajiem kandidātiem sazināsies līdz 24. aprīlim.

RIGA IFF aicina jautājumus par “Kino klubu” un pieteikšanos fokusgrupām iesūtīt projekta auditorijas koordinatorei Jevgēnijai Pozņakai uz e-pastu: jevgenija@rigaiff.lv.

Projekts top ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014. – 2021. gada perioda programmas „Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstu.

Ziņas