RIGA IFF īsfilmu konkursus papildina starptautiski atzīti atlases komisijas biedri | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2022

RIGA IFF īsfilmu konkursus papildina starptautiski atzīti atlases komisijas biedri

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) starptautiskā un nacionālā īsfilmu konkursu komandām, kuras šogad vada kino kritiķis un kurators Leo Soesanto, ir pievienojusies spējīgu kino profesionāļu atlases komisija, kuru veido Nanako Tsukidate, Līga Požarska un Faruša M’Silti.

Atlases komanda veidos izlasi abiem konkursiem, kuros izrādītie darbi sacentīsies ne tikai par godalgām, bet arī iespēju tikt izvirzītiem kandidatūrai Eiropas Kino akadēmijas balvai “Eiropas īsfilma 2023”.

Atlases komisiju ar savu pieredzi papildinās Venēcijas, Kannu un Hirošimas filmu festivālu kuratore, kino kritiķe un žurnāliste Nanako Tsukidate, kas ar starptautisku un multikulturālu kino mākslas kontekstu strādā gan savās publikācijās, gan veidojot Eiropas filmu programmas Japānā. Komandā šogad darbosies arī kino režisore, scenāriste, kritiķe un kuratore Faruša M’Silti, kas pašlaik pasniedz jaunajiem kino kuratoriem, paralēli izstrādājot savu pirmo pilnmetrāžas filmu pēc prestižajā kinoskolā “La Femis” (Fondation Européenne pour les Métiers de l’Image et du Son) pavadīta gada. Līga Požarska īsfilmu konkursu atlases komsijā piedalīsies trešo reizi – viņa ir kino publiciste un moderatore, kas piedalījusies priekšatlases procesā arī Glāzgovas Īsfilmu festivālā (Glasgow Short Film Festival).

Atlases komisijas darbu pārraudzīs Leo Soesanto, kurš no 2009. līdz 2015. gadam ir bijis pilnmetrāžas filmu izvēles komisijā Kannu kinofestivāla Kritiķu nedēļas (Semaine de la Critique) programmai, kur no 2017. līdz 2021. gadam vadījis arī īsfilmu programmas atlases komisiju. Soesanto tāpat no 2016. līdz 2020. gadam strādājs par filmu kuratoru arī par autorkino meku dēvētajā Roterdamas kino festivālā (IFFR).

Pieteikšanās RIGA IFF Starptautiskajam īsfilmu konkursam ir atvērta līdz 31. maija plkst. 23.59, savukārt nacionālajam konkursam darbus var iesniegt līdz 30. jūnija plkst. 23.59. Vairāk informācijas: enter.rigaiff.lv.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas notiks no 13. līdz 23. oktobrim, šogad norisināsies 9. reizi, sešos festivāla konkursos meklējot spilgtus un inovatīvus kino rokrakstus no visas pasaules.

Ziņas