Izsludinām pieteikšanos 2022. gada filmu konkursiem | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2022

Izsludinām pieteikšanos 2022. gada filmu konkursiem

Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas norisināsies no 2022. gada 13. līdz 23. oktobrim, aicina filmu veidotājus pieteikt sešos konkursos savus darbus, kas veidoti pilnmetrāžas, īsmetrāžas, bērnu un mūzikas audiovizuālajos formātos. RIGA IFF piedāvā vienu mēnesi, līdz 22. aprīlim, iesniegt filmas bez pieteikuma maksas.

RIGA IFF Starptautiskajā pilnmetrāžas filmu konkursā režisori no Baltijas jūras un ziemeļvalstu reģiona sacentīsies par festivāla galveno balvu, RIGA IFF “Zelta gaili”, kā arī naudas godalgu EUR 4000 apmērā. Darbus pēc to mākslinieciskās kvalitātes, novatorisma un aktualitātes vērtēs starptautisku kino profesionāļu žūrija.

Īpaša uzmanība festivālā tiek veltīta visātrāk uz mākslinieciskām novitātēm un pārmaiņām sabiedrībā reaģējošajam kino formātam – īsfilmām. Arī šogad RIGA IFF aicina pieteikt dažādu žanru un tematikas darbus nacionālajam un starptautiskajam RIGA IFF īsfilmu konkursam – žūrijas izvēlētajiem darbiem būs iespēja sacensties ne tikai par festivāla balvu “Sudraba zalktis” un naudas balvām EUR 1000 un EUR 2000 apmērā, bet arī kandidatūru Eiropas Kino Akadēmijas (EFA) balvai “Eiropas īsfilma 2023”.

Festivāla bērnu filmu sadaļa KIDS’ REEL piedāvā filmu veidotājiem pieteikties bērnu pilnmetrāžas un īsmetrāžas konkursiem, kuros iekļautos darbus vērtēs Eiropas Bērnu filmu asociācijas (ECFA) biedri. Konkursa uzvarētāji saņems nomināciju ECFA balvai un iespēju iegūt Eiropas labākās bērnu īsmetrāžas vai pilnmetrāžas filmas apbalvojumu. Tāpat bērnu filmu veidotāji sacenšas par festivāla bērnu žūrijas piešķirtu balvu – filmas izrādīšanas tiesību iegādi no Latvijas Televīzijas.

Pēc gada pārtraukuma festivāla konkursu klāstā atgriežas reģionā unikālais Baltijas mūzikas video konkurss, kas īpašā notikumā pulcē profesionālu žūriju, šī žanra entuziastus un cienītājus, kā arī pašus mūzikas video veidotājus. Īpašajā seansā izrādītie darbi sacenšas par RIGA IFF “Subraba zalkša” balvu, kas šogad papildināta ar naudas balvu EUR 1000 apmērā.

Plašāka informācija par darbu iesniegšanas nosacījumiem un termiņiem – enter.rigaiff.lv.

RIGA IFF top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Nacionālā Kino centra un Radošā Eiropa MEDIA apakšprogrammas atbalstu.

Ziņas