Rīgas portrets jaunās paaudzes acīm. RIGA IFF programmā mūzikas īsfilmas “Suņa skatiens” nacionālā pirmizrāde | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2023

Rīgas portrets jaunās paaudzes acīm. RIGA IFF programmā mūzikas īsfilmas “Suņa skatiens” nacionālā pirmizrāde

Rīgas Starptautiskā kinofestivāla (RIGA IFF) desmitās sezonas programmā iekļauts īpašs seanss – režisores Ievas Aleksas hibrīdfilmas “Suņa skatiens” (A Dog’s Gaze) nacionālā pirmizrāde, kas gaidāma 13. oktobrī plkst. 22.00. Kino darba pirmā tikšanās ar skatītājiem noritēs koncertseansa noskaņā, elektroniskās mūzikas duetam “Bel Tempo” izpildot dzīvo pavadījumu. RIGA IFF desmitgades jubileju svinēs kopā ar saviem skatītājiem no 12. līdz 22. oktobrim klātienē Rīgā un tiešsaistē visā Latvijas teritorijā. 

Suņa skatiens” ir Latvijā unikāla mūzikas īsfilma, ko veidojusi jaunā režisore Ieva Aleksa, sadarbojoties ar elektroniskās mūzikas duetu “Bel Tempo” (Jūlijs Melngailis un Andis Ansons). Tā ir versija par Rīgu, kas nepastāv lielu notikumu amplitūdā – caur sadzīvisko, žestiem un atpazīstamo rodas pilsētas portrets jaunās paaudzes acīm. Ar mazliet glāžainu skatu, nedaudz sakostiem zobiem, allaž padevīgu sirdi. Valters ir Rīgas zēns – divdesmitgadnieks, kuru vairāk par pieaugšanas smeldzi vilina dzīve otrpus jūras horizontam. Svaidoties starp jūrnieka pienākumiem, mīlošām attiecībām, kas sāk plaisāt, un rutinēto dzīvi, viņš meklē jēgu ekscesā rakstītās pārmērībās. 

Autorei pārnesot “Bel Tempo” kompozīcijās dzimušos tēlus uz 16mm filmas, četrdaļīgās ilgu un dīkdienības piesūcinātās ceļa filmas struktūru apdzīvo Kārļa Arnolda Avota atveidotais Valters, gaidošo Pēnelopi no apkaimes iemieso aktrise Ieva Estere Barkāne, bet nāriņas tēlā – starptautiski pamanītā dziedātāja Elīza Legzdiņa. 

Kino darba pirmizrāde – koncertseanss – gaidāma 13. oktobrī 22.00 k/t “Splendid Palace” Mazajā zālē. No 13. oktobra plkst. 22.00 īsfilmu būs iespējams noskatīties arī tiešsaistē online.rigaiff.lv. Biļetes gan uz klātienes, gan tiešsaistes seansu var iegādāties festivāla mājslapā rigaiff.lv un “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās.

No 12. līdz 22. oktobrim, atzīmējot festivāla desmitgadi, RIGA IFF skatītājiem piedāvās starptautiski atzītus, izmeklētus pilnmetrāžas un īsmetrāžas kino darbus, kas izgaismo aktuālās kino tendences un būtiskākos laikmetīgā kino autorus. Profesionālu vietējo un ārvalstu kuratoru komandas veidotā programma tiks izrādīta 11 dienu garumā kinoteātros “Splendid Palace” un “Forum Cinemas” Rīgā un daļa programmas filmu būs skatāma arī tiešsaistē visā Latvijā. Paralēli noritēs arī pasākumu programma nozares profesionāļiem, kā arī publisku pasākumu kopums plašākai sabiedrībai.

RIGA IFF galvenais partneris – mediju un tehnoloģiju uzņēmums “Tet”. Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, ES programmas “Radošā Eiropa – MEDIA”, Rīgas domes un Nacionālā kino centra atbalstu.

Šajā ierakstā

Ziņas