FESTIVAL SELECTION filma “Dubultā dzīve” – attiecības tehnoloģiju laikmetā | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

FESTIVAL SELECTION filma “Dubultā dzīve” – attiecības tehnoloģiju laikmetā

FESTIVAL SELECTION iekļautās filmas “Dubultā dzīve” režisors Olivjē Asajass aicina iepazīties ar nelielu Parīzes intelektuāļu kompāniju. Tās ierasto sarunu un manieru izsmalcinātības aizsegā dzīvi gan piezemē mūžsenā eksistenciālā trauksme, banālas krāpšanas, vilšanās un apjukums. Stāsts vērpjas ap diviem ar literatūras pasauli saistītiem pāriem, kuru profesionālo darbību un savstarpējās attiecības ietekmē digitālo tehnoloģiju uzvaras gājiens.

Filmas raitais plūdums, tajā skarto tēmu aplūkojums un lieliskais aktieru tēlojums garantē labi pavadītu vakaru. Režisors īpaši izceļ Žiljetas Binošas ienesto brīvības garu, bagāto izdomu un neslāpējamo enerģiju, kas atsaucas arī citu aktieru sniegumā. Pirms 30 gadiem Binoša iepazinās ar Asajasu kā scenārija autoru Andrē Tešinē erotiskās drāmas “Tikšanās” (Rendez-vous, 1985) uzņemšanā, savukārt nu aprit 10 gadi kopš aktrise pirmo reizi parādījās Asajasa režisētā filmā. Šādi kopdarbi ir trīs: “Vasaras stundas” (L’heure d’été, 2008), “Zils-Marijas mākoņi” (Clouds of Sils Maria, 2014) un “Dubultā dzīve” (Doubles vies, 2018).

Dubultā dzīve” uzņemta galvenokārt ar kompaktu 16mm lentes kameru, tādējādi nodrošinot kustības brīvību un intimitāti ar aktieriem. Asajasa darbi ir nominēti balvām un tās ieguvuši daudzos starptautiskos kinofestivālos.

Atgādinām, ka 29. maijā tirdzniecībā nonāks 100 ekskluzīvi 10-biļešu komplekti, kas ir iespēja parūpēties par ievērojami izdevīgāku RIGA IFF apmeklējumu rudenī.

Biļešu komplektu varēs iegādāties mūsu biļešu sadaļā!

Šajā ierakstā

Ziņas