KIDS WEEKEND filma “Supa Modo” – cerību un joku spēks pārdzīvojumos | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2019

KIDS WEEKEND filma “Supa Modo” – cerību un joku spēks pārdzīvojumos

Pirmajā kinofestivāla nedēļas nogalē kinoteātri “Splendid Palace” atkal pāršalks bērnu čalas – divas dienas tas piederēs ģimenēm! Līdzās KIDS WEEKEND īpašajiem īsfilmu seansiem pašiem mazākajiem skatītājiem, izrādīsim arī četras bērnu pilnmetrāžas filmas. Kā pirmo no tām izziņojam “Supa Modo” – stāstu par to, kā sapņa piepildījumam var pietikt ar viena ciema kopīgiem spēkiem.

Spilgti tērpi, nepazīstama vide, un cerība, kas mijas ar prieku. Deviņus gadus veco Džo, kura sirgst ar smagu slimību, aizrauj supervaroņi, un viņa pati par tādu vēlas kļūt. Džo tiek nogādāta atpakaļ viņu lauku ciematā, lai izdzīvotu atlikušo īso dzīvi. Viņas vecākās māsas iedvesmoti, ciema iedzīvotāji pārliecina Džo, ka viņai tik tiešām piemīt īpašas spējas. Galu galā, Džo filmējas pati savā supervaroņu filmā! Līdzās stāstam par Džo un ciemata iedzīvotājiem, filma pasaulei atklāj arī “afrikāņu” stāstu – parādot maza Kenijas ciemata dzīvi tā, kā savā bērnībā pieredzējuši filmas veidotāji.

“Supa Modo” atklāj cerību un joku spēku smagos pārdzīvojumos, nevis ļaujot grimt skumjās, bet gan liekot atrast spēku tās pārvarēt. Filma sniedz ko nenovērtējamu – filmas veidotāji ir saņēmuši gan vēstules, gan zvanus, kuros vecāki izsaka savu pateicību, jo filma atklājusi, kā ar bērniem sarunāties par sarežģīto nāves tēmu. Filmas scenārists Sailass Miami izceļ, ka filma parāda apstākļus, kuros darām, kas darāms, lai padarītu savas un savu tuvāko dzīves kaut mazliet labākas, tādējādi uzzinām paši savu vērtību.

Filma ir režisora Likāriona Veineinas pilnmetrāžas formāta debija, tās centrā ir debitante aktrise Steisija Vaveru. Eiropas Bērnu filmu asociācija (ECFA) atzinusi šo par labāko 2018. gada bērnu pilnmetrāžas filmu. Šī filma bija Kenijas izvirzītais pieteikums 2019. gada ASV Kinoakadēmijas balvai kategorijā Labākā ārzemju filma. Filmas līdzproducents ir slavenās filmas “Lolas Skrējiens” vācu izcelsmes režisors Toms Tikvers.

Kritiķis Dāvids Oupijs (izdevums “Little White Lies”) par filmu raksta:
“Oda eskeipisma spēkam, sirdi plosošs bēdu atainojums un kenijiešu ģimenes pārdzīvojums, kas salauž stereotipus, “Supa Modo” kalpo kā svarīgs atgādinājums, ka pat atstājot šo pasauli, varoņo var turpināt iedvesmot citus vēl ilgi pēc to aiziešanas.”

Filma ieteicama skatītājiem, kuri sasnieguši deviņu gadu vecumu. “Supa Modo” izrādīšanu RIGA IFF ietvaros nodrošina Gētes Institūts Rīgā.

Atgādinām, ka 29. maijā tirdzniecībā nonāks 100 ekskluzīvi 10-biļešu komplekti, kas ir iespēja parūpēties par ievērojami izdevīgāku RIGA IFF apmeklējumu rudenī.

Biļešu komplektu varēs iegādāties mūsu biļešu sadaļā!

Šajā ierakstā

Supa Modo
Likārions Veineina
KIDS WEEKEND

Ziņas