Kino festivāla izlase tavās mājās – RIGA IFF Kolekcijai pievienojas četras desmitgades sezonas filmas | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2023

Kino festivāla izlase tavās mājās – RIGA IFF Kolekcijai pievienojas četras desmitgades sezonas filmas

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF) piedāvā iespēju turpināt kino svētkus, ienesot festivāla noskaņu un starptautiski atzītu filmu seansus savās mājās ar RIGA IFF Kolekciju tiešsaistē. Jau pieejamajām 22 filmām nu pievienoti četri festivāla desmitgades sezonas programmas spīdekļi – vēsturiskā fabula “Ļaujiet upei plūst” (Let the River Flow), atklātais attiecību modeļu izpētes darbs “Četri mazi pieaugušie” (Four Little Adults), ģimenes filma “Piedzīvojumi Ašas zemē” (Adventures in the Land of Asha) un “Luka” (Luka), melnbaltā poēma par cīņu ar iedomāto ienaidnieku.

Ik gadu RIGA IFF kuratori no apjomīgās festivāla programmas atlasa filmas, ko iekļaut RIGA IFF Kolekcijā, lai pēc festivāla norises beigām tās nonāktu pie skatītājiem kino zālēs un mājās. Šī izlase, nu jau 26 aizraujoši kino darbi, ir apkopota vienuviet RIGA IFF Kolekcijas tiešsaistes platformā online.rigaiff.lv, ļaujot skatītājiem visā Latvijā tiem ērtā laikā noskatīties festivāla iepriekšējo sezonu programmu filmas, mākslinieciski augstvērtīgu un drosmīgu Eiropas un pasaules kino izlasi, neizejot no mājām.

Tagad jebkurā laikā iespējams nodoties kino vizualitātes triumfam filmā “Luka” ar Džeraldīni Čaplinu ģenerāļa lomā un ļauties emocionāli atklātajai drāmai “Četri mazi pieaugušie”, kas šķetina poliamorijas līkločus, piedāvājot skaudrus un ironiskus komentārus par mīlestību kā vienlaikus vispārvērtētāko un visnenovērtētāko mūsdienu konceptu. Tāpat iespējams noskatīties arī Ūles Jēvera jaunāko kino darbu “Ļaujiet upei plūst”, kas, izmantojot vēsturiskās liecības par Altas protestu 1979. gadā, atklāj cīņas spara malkus, kas pakrūtē mutuļo vairākām sāmu tautas paaudzēm.

Papildināts arī ģimenēm un jaunākajiem skatītājiem piemēroto tiešsaistes filmu klāsts – tām pievienota jubilejas sezonā izrādītā, latviski ierunātā ģimenes filma “Piedzīvojumi Ašas zemē”, kas atsedz vēsturiski sarežģītās un neviennozīmīgās iebraucēju un pirmiedzīvotāju attiecības. Starp tiešsaistes kolekcijā jau esošajām filmām pašiem mazākajiem animācijas maģiju ļauj piedzīvot latviski ierunātā animācijas filma “Juku un Himalaju zieds” (Yuku and the Himalayan Flower, 2022), muzikāli krāšņa pasaka par pelīti Juku, savukārt neprātīgām avantūrām piepildītā ceļa filma “Los Bandos” (Los Bandos, 2018), kas seko pusaudžu rokgrupas ceļam uz Norvēģijas ziemeļiem, aizraus jebkuru piedzīvojumu kāru dvēseli.

Tiešsaistes platformā online.rigaiff.lv pieejamas arī tādas filmas kā 2022. gada RIGA IFF laureātfilma, oda Islandes dabas varenumam un cilvēka kaislību niecīgajam mērogam “Dievzeme” (Godland, 2022), kas šogad kļuvusi par Islandes kandidatūru Amerikas Kinoakadēmijas balvai “Oskars”, un “Anete” (Annette, 2021), pretrunīgais un personīgais mūzikls ar Ādamu Draiveru un Marionu Kotijāru mīlētāju lomās, kas režisoram Leosam Karaksam atnesa labākās režijas balvu Kannu kino festivālā. Tāpat, izmantojot tiešsaistes platformu, jebkurā sev izdevīgā laikā un vietā var atklāt Ziemeļvalstu kino burvību un gūt ieskatu vācvalodīgajā kinematogrāfā, doties ceļojumā uz dažādiem pasaules nostūriem, kā arī atklāt žanru vilinājumu filmās “Svilpotāji” (The Whistlers, 2019), “Maģiskās naktis” (Magical Nights, 2018) un “Spogulī” (2021) un izbaudīt citus kustīgā attēla sniegtos piedzīvojumus.

Vairāk informācijas par nomai pieejamajām filmām un tiešsaistes platformas lietošanu var iegūt mājaslapā online.rigaiff.lv.

Ziņas