Kino piedzīvojumi visai ģimenei – Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF) izziņo KIDS’ REEL programmu un žūrijas locekļus | RIGA IFF
RIGA IFF 2024
Biļetes & abonementi
Latviski / In English
Loading...
Loading...
Ziņas 2021

Kino piedzīvojumi visai ģimenei – Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF) izziņo KIDS’ REEL programmu un žūrijas locekļus

RIGA IFF ģimenes filmu programma KIDS’ REEL (iepriekš KIDS WEEKEND) ir publicējusi savas programmas sastāvu! Šogad no 14. – 24. oktobrim bērnu auditorijai paredzētās pilnmetrāžas un īsmetrāžas filmas būs iespējams redzēt abās festivāla nedēļas nogalēs, piedāvājot priekpilnus ekrāna piedzīvojumus.

Šogad KIDS’ REEL Pilnmetrāžas konkursā ir iekļautas sešas filmas – tostarp stāsts par puiku, kura sapnis ir ar pašgatavotu hēlija balonu uzlidot atmosfēras augšējos slāņos, baidīšanās pilns piedzīvojums ar kādā melnā, melnā pilsētā esošām melnām, melnām dzirnavām, kā arī bērna skatījums uz brāli, kuram ir “superspējas” – sindroms, kas viņu padara citādu. Programmas ietvaros tiks izrādīta arī skatītāju iecienītā animācijas īsfilmu izlase – īsmetrāžas konkurss – pirmsskolas vecuma skatītājiem.

Konkursa filmas vērtēs bērnu žūrija. Tās lēmums šogad būs jo īpaši nozīmīgs, jo tieši viņu izvēlētā filma pēc festivāla, sadarbībā ar Latvijas Televīziju, nonāks pie skatītājiem visā valstī! 

Pieteikšanās bērnu žūrijai – līdz 24. septembrim: ej.uz/KIDSREEL

KIDS’ REEL konkursus vērtēs arī augsti kvalificēta starptautisku profesionāļu žūrija – Eiropas Bērnu Filmu asociācijas (ECFA) dalībnieki. Arī viņu vērtējumam būs liela nozīme, jo filmu autori sacenšas ne tikai par festivāla balvām, bet arī iespēju tikt nominētiem Eiropas labākās bērnu filmas statusam!

Rīgas Starptautiskais kino festivāls šogad norisinās jau 8. reizi – tā ietvaros no 14. līdz 24. oktobrim klātienē un tiešsaistē visas Latvijas teritorijā būs iespējams redzēt aktuālu un kvalitatīvu kino gan no Baltijas jūras reģiona valstīm, gan filmas, kas guvušas atzinību pasaules kino festivālos.

Festivāls top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, ES programmas “Radošā Eiropa – MEDIA”, Nacionālā Kino centra un Rīgas domes atbalstu.

Vairāk informācijas:

RIGA IFF Komunikācijas departaments

press@rigaiff.lv

 

Šajā ierakstā

Ziņas